8. plass til Stian Paulsen på Norsiring

paulsen_mai_11_500.jpgStian Paulsen (23) var ikke fornøyd da han kjørte inn til henholdsvis 8. og 9. plass i de to løpene i den tyske serien SEAT Leon Supercopa på Norisring i helgen.

-Det gikk ikke så bra. Det siste løpet var jeg rimelig godt fornøyd med, men trening, kvalifisering og det første løpet var ikke bra, sier Paulsen.

Under treningen kjørte Paulsen i sikkerhetsveggen rundt banen og fikk ødelagt forstillingen på sin SEAT. Dermed ble det ikke mange treningsrunder. Til kvalifiseringen var bilen i orden, men det ble bare 12. plass på Fredrikstad-gutten på Norisring som er en gatebane i Nürnberg.

I det første løpet endte han opp med 9. plass etter å ha passert en konkurrent mens to som var foran ham brøt.

Da andre løp skulle kjøres på søndag var det andre forhold.

-Det regnet i forkant av løpet og banen var våt. Men det var opphold, og dermed ble dekkvalget vanskelig. Jeg satset på regndekk i likhet med halvparten av startfeltet. De andre kjørte med racingdekk, sier Paulsen. Det skulle vise seg at det siste var det beste i lengden. Paulsen kom meget godt i starten. Han startet i 9. startspor, og var oppe på 4. plass etter første runde, men det skulle etter hvert vise seg at de som hadde racingdekk var langt raskere.

-Det var umulig for oss som hadde regndekk å følge de beste med slicks. De fem første i mål hadde slicks. Jeg var tredjemann av de som hadde regndekk.

Stian Paulsen endte på 8. plass i løpet. Sammenlagt ligger han på 11. plass i cupen.
Neste runde kjøres på Nürburgring 5.-7. august.
Poengstilling SEAT Leon Supercopa
1.Elia Erhart, Tyskland, 127
2. Shane Williams, Sør Afrika, 105
3. Michal Slomian, Polen, 103
4. Gabor Weber, Ungarn, 100
5. Petr Fulin, Tsjekkia, 93
11. Stian Paulsen, Norge, 39