Andreas vil forsvare EM-ledelsen

a_bakkerud.jpgAndreas Bakkerud har en EM-ledelse å forsvare når årets tredje EM-runde i rallycross kjøres på banen PS Racing Center i Greinbach i Østerrike denne helgen.

På denne banen gjorde Andreas sitt dårligste resultat i fjorårets sesong med en 11. plass. Dette var den regjerende europamesteren selvsagt ikke fornøyd med.

– Jeg liker faktisk banen veldig godt, men jeg fikk det ikke til der i fjor. Jeg tror det bare er noen små endringer i kjøringen min som skal til før vi kan vi være med å kjempe om seieren også i Østerrike, så treningene og samarbeidet mitt med mine ingeniører vil spille en stor rolle i dette løpet. Planen min for helgen er å åpne hardt å øke etterpå, og håpet er at jeg drar i fra i sammendraget etter løpet er ferdig, sier Andreas. Andreas deler EM ledelsen sammen med team kollega Jussi Petteri Leppihalme etter to av ti løp.

Varmen kan skape problemer
Østerrike er et land med høy temperatur, og dette kan spille en stor rolle inn i løpet i Greinbach i 135 km dør for Wien.

-Ikke bare at det kan bli opp i mot 70 – 80 grader inne i løpsbilen, men vi mister også effekt i motoren. Dette er jo selvfølgelig likt for alle, så det håper jeg ikke blir noe problem, men det blir enda viktigere å være hundre prosent fokusert på det man holder på med. Det er som å trene i en badstue og kroppen blir raskt dehydrert, sier Andreas Bakkerud.

Det er flere norske håp på plass i Østerrike, og etter andre EM-runde ligger Mats Lysen og Alexander Hvaal på en delt 4. plass i klasse SuperCars. Hvaal overrasket svært positivt med andreplass i forrige runde i Østerrike i sin Citroën. Guttorm Lindefjell er på 7. plass i samme klasse.

Andreas Bakkerud deler ledelsen i Super 1600 med Jussi-Petteri Leppihalme fra Finland.
I TouringCars ligger Tom Daniel Tånevik på 4. plass, David Nordgård på 8. plass og Kim Steinsholt på 10. plass.

Norske deltagere i Østerrike:
Super Cars:
Mats Lysen, Renault Clio
Guttorm Lindefjell, Skoda Fabia
Alexander Hvaal, Citroën C4
Svein Roger Andersen, Volvo C30

Norske deltagere i Super1600 er:
Andreas Bakkerud, Renault Twingo

Norske deltagere i TouringCars er:
David Nordgård, BMW E87
Tom Daniel Tånevik, Mazda RX-8

Arrangørens Internettside: http://www.rallycross-greinbach.at/

Norwegian Rallycross Team: www.rallycross.info

Generell informasjon om internasjonal rallycross: http://www.rallycross.com