Ny NM-tittel til Grøndal

a_grondal_varna_12.jpgAnders Grøndal var ustoppelig i de to siste NM rundene i sin Subaru Impreza WRC  S10, og sikret seg NM-tittelen i bakkeløp for firehjulsdrevne biler i helgen.

Det var KNA Varna som igjen arrangerte NM finalene i bakkeløp. Klubben hadde igjen gjort en stor innsats og forbedret løpstrase og gjort løypa mer publkumsvennlig.

Det hele startet på lørdag med den 5. NM runden. Anders måtte finne seg i å være storfavoritt etter å ha vunnet de 4 første NM rundenen. Med seier i lørdagens løp og videre seier i hver omgang ville sikre Anders NM tittelen alt på lørdag.

Forholdene var svært krevende på lørdag da regværet gjorde asfalt og oljegrus glatt. Men Anders og hans Subaru sviktet ikke. Det ble påny raskeste tid i hver omgang og også som vanlig totalraskest uansett klasse.

Dermed kunne Anders allerede lørdag ettermiddag konstatere at hans 6. NM tittel var i boks. Men det ble lite feiring da det skulle kjøres NM finale på søndag og Anders ønsket å fortsette sin statistikk med seire i år.

På søndag var det et helt annet vær med blå himmel, sol og etterhvet 27 grader, så det ble klart at det ble helt andre forhold og raskere tider for alle.

Med NM tittelen i lomma kunne Anders i prinsipp bare kjøre gjennom løypa, men han ville det andereledes. Han jaktet også på sin egen bakkerekord fra fjorårets løp hvor han so første mann var under 47 sekunder. Igjen startet Anders oprimalt og allerede i første omgang ble det ny bakkerekord med tiden 46.79. Men i annen omgang var det flere som satte gode tider. Selvom de var bak Anders sin rekord ville Anders satse alt og i annen omgang brøt har 46 sekundersgrensen da han kjørte inn til ny bakkerekord på 45,97. Dagen ble avsluttet med tiden 46,12. dermed hadde Anders også dagens 3 raskeste tider totalt.

Med helgens to seire tok Anders sin 8. og 9. seier på rad. Disse er fordelt på rally og bakkeløp og med Subaru WRC og Subaru gr N bil.

Igjen et perfekt arrangement av KNA Varna hvor også de som alt var Norgesmestere ble hyllet med både pokaler, blomster, champagne, laurbærkranser og nasjonalsang.

Løpet vises i motorsportprogrammet Injection som går på Viasat og kan også sees på nett www.injection.no  

Neste løp for Anders er NM runden Rally Telemark den 8.september

Poengstillnger i NM finner du her: http://bilsport.no/poengstilling/