9.plass for Marcus Påverud på Spa

Marcus Påverud  og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras Prados bekreftet at de tilhører toppskiktet i GT4 European Series på Spa Francorchamps på søndag.

På den belgiske Formel 1-banen kjørte de to ungguttene inn til 15.plass i det første løpet og ble nr. 9 i det andre i et startfelt på hele 48 biler. Etter gode resultater gjennom hele sesongen så langt åpner det seg nå nye muligheter for 18-åringen fra Lier.

-Vi har nesten blitt litt bortskjemt med gode resultater, men så lenge vi er inne blant de ti beste må vi si oss veldig godt fornøyd. Denne gangen måtte vi kjøre med seksti kilo ekstra vekt i bilen etter gode resultater tidligere i sesongen, men dette kan veksle fra løp til løp. Vi trøblet også med depotstoppet i det andre løpet og tapte cirka 20 sekunder. Uten dette tapet hadde vi vært blant de fem beste, sier Marcus Påverud.

I det første løpet startet Ivan Pareras fra 12.startposisjon teamets AMG Mercedes GT4. I tøff fight gjennom de første rundene tapte han noen plasseringer, men Marcus klarte å kjøre bilen i mål på 15.plass etter å ha slitt med dårlige dekk mot slutten.  I dagens siste løp kjørte Marcus seg opp fra 21. startposisjon til 14.plass før han overlot bilen til Ivan, som fortsatte å klatre oppover resultatlisten til en sterk 9.plass i mål.

-Vi må si at dette absolutt var godkjent, og jeg var godt fornøyd med mitt «pass» i det andre løpet, der jeg klarte å kjøre oss opp sju plasser. Det var selvsagt også en fantastisk opplevelse å kjøre på denne legendariske banen. Eau Rouge-svingen med den bratte bakken opp etterpå var en herlig opplevelse i nesten 250 km/t, sier Marcus.

Leipert Motorsport, det tyske teamet som har ansvaret for å drifte Mercedesen i GT4-mesterskapet, er så fornøyd med Marcus` innsats hittil i sesongen at de har invitert ham til å kjøre en av teamets Lamborghini Huracan Super Trofeo-biler i 24 timers løpet i Barcelona 7-9.september.

-Det blir en tøff start på september med GT4-løp på Hungaroring første helgen i september og 24-timers løpet i Barcelona bare seks dager senere, men det er jo fantastisk å få en sånn mulighet. Resultatene hittil år har gjort dette mulig, sier Marcus Påverud.

Leipert Motorsport ønsker også at Marcus skal kjøre 24 timers løp på Circuit of the Americas i Austin, Texas, i midten av november, samt det nye storløpet GT4 World Finals i Bahrain første helg i desember. Men nå blir det en drøy måneds pause for unggutten fra Lier, der neste løpshelg blir runde 9 og 10 i GT4 European Series i Ungarn 1-2.september.