9. plass til Østberg

Mads Ostberg (NOR) performs during  FIA World Rally Championship 2016 France in Ajaccio , France on October 1, 2016

Mads Østberg og Ola Fløene i Ford Fiesta WRC endte på 9. plass i den 10. runden i Rally VM, som har gått på Korsika denne helgen.

 

Mads og Ola har hatt som sitt viktigste fokus denne gangen å endre kjørestil på asfalt, med målsetning om etter hvert å kunne kjempe i toppen også på det underlaget. Til tross for en del problemer med bremser de to første dagene av løpet, har de klart å gjennomføre planen, har fått gode tilbakemeldinger på at det fungerer, og også sett utvikling gjennom løpet.

 

«Jeg er fornøyd med det vi har fått til i løpet av helgen,» sier Mads i en kommentar. «Det er ikke en liten omlegging vi gjør, og følelsen inni meg er at det går saktere enn før. Det gjorde det også fra starten av, men vi ser at vi har utvikling gjennom løpet. Etter at vi fikk på en annen type bremseklosser, ble bremseproblemene som vi slet med borte, og da fikk vi anledning til å måle utviklingen. Vi så det på siste halvdel av den siste etappen i går, og vi så det på power stage i dag. Uten å føle at jeg tar i, får vi akseptable tider. Best av alt, på den veikarakteren jeg har slitt mest med å få til å gå fort på asfalt, går det best nå. Når jeg får dette ordentlig inn og kan kjøre instinktivt sånn uten å måtte tenke etter hele tiden, vet jeg at det kommer til å bli bra. Alle forhold tatt i betraktning er jeg derfor veldig godt fornøyd med det vi har gjort her på Korsika.»

 

Neste løp i VM, er Rally Spania 13-16 oktober.

 

«Jeg gleder meg veldig til det løpet, der starter vi med grus første dag, og har deretter to dager med asfalt.» fortsetter Mads. «Jeg har alltid gjort det bra der, og håper at jeg kan få et rent løp, uten noen tekniske utfordringer. På grusen skal vi være med i toppen. Når vi kommer over på asfalten, håper jeg at vi kan ta med det vi har lært her, dra det et stykke videre, og da blir det bra. Så er målet at vi skal være med å sloss om en plassering på den øverste delen av resultatlista igjen,» avslutter han.

 

Rally Korsika ble vunnet av Sebastian Ogier, foran Thierry Neuville. Andreas Mikkelsen ble nummer 3.
Detaljerte resultater; www.wrc.com  og www.madsostberg.no