Enerberg vant på Lånkebanen

L_O_Enerberg_13_laanke
Lars Øivind Enerberg gjorde som han pleier, vant Touring Car-klassen i den norske EM-runden i rallycross på Lånkebanen.

Alle de tre gangene det er blitt kjørt EM-runde på Lånke har Lars Øivind Enerberg stått på toppen av seierspallen. I 2011 ble han Europamester i Touring Car. I fjor kjørte han ikke mange EM-runder, og løpet på Lånke var sesongens første. Men det forhindret ham ikke i å vinne. I år skjedde det samme igjen. Ikke bare vant han finalen, men han var best etter innledende omganger, og stakk dermed av med maksimale 28 EM-poeng i bagasjen på sin Ford Fiesta.

Anders Bråten fulgte opop med fin 3. plass i Torung Car.

I Super Car var det store norske forhåpninger foran semifinalene, selv om Petter Solberg måtte være tilskuer etter å ha endt på 13. plass etter innledende omganger.

Andreas Bakkerud var best etter de fire omgangene, mens Tommy Rustad imponerte med å være andremann etter innledende i sitt EM-comeback.

Bakkerud gikk til finalke, mens Rustad var involvert i en krasj og måtte bryte semifinalen. Alexander Hvaal gikk også til finale, mens Tord Linnerud og Daniel Holten ble slått ut i semifinalene.

I finalen ble det ikke suksess for Bakkerud. Han punkterte tidlig og endte på 5. plass. Alexander Hvaal ble best av de norske 4. plass. Vinner ble Liam Doran fra Irland.
Det ble et meget godt arrangement på Lånkebanen, og værgudene i Hell var så absolutt på rallycrossens side.