Varhaug avsluttet sesongen med stil

verhaug-002_500.jpgPål Varhaug (17) avsluttet i helgen årets sesong i Formel Renault 2.0 med stil. Han sto for helgens opphenting på formel 1-banen i Barcelona.

Sist helg sikret NAF Gjesdal-føreren seg årets mesterskapstittel i det åpne italienske mesterskapet. I helgen var det siste runde i Euroserien som ble kjørt i Spania, og igjen var Varhaug i fokus.

I lørdagens finale startet Pål fra 12. startspor, men påkjørt i første runde. Han var nede på en 35. plass før han kom seg i gang igjen. Da vokste hornene ut av Påls vikinghjelm, og han startet en opphenting man sjelden ser i en formelklasse på dette nivået.

-Jeg hadde ingenting å tape, så det var bare en ting å gjøre. Jeg satset alt på å komme så høyt opp i feltet igjen som mulig, sier Pål som ikke ga seg før han var på 13. plass over målstreken. Slikt blir lagt merke i det internasjonale racingmiljøet.

På søndag hadde Varhaug en så god startposisjon som 8. Da ble det en mindre hendelsesrik finale, og han kjørte i mål på 7. plass.

Det var finske Valtteri Bottas som vant lørdagens finale, mens Daniel Ricciardo fra Australia vant på søndag. Finske Bottas vant også Euroserien sammenlagt med kun tre poengs margin til Ricciardo. Pål Varhaug endte på en 14. plass.

Dette var sesongens siste løp for Pål Varhaug. Nå starter forberedelsene til neste års sesong, og da tar Pål et skritt videre til serien Formula Master.

Pål Varhaug vant Norges Bilsportforbunds konkurranse Bilsporttalentet i fjor, og han er også en av tre utøvere i NBFs elitegruppe i år.