Lysen og Isachsen på pallen

mats_lysen_gb_09.jpgSverre Isachsen og Mats Lysen (bildet) kjørte begge inn til 2.plasser i helgens EM-åpning i rallycross på engelske Lydden Hill.

De norske rallycrossførerne bet fra seg under sesongåpningen på Lydden Hill. Unggutten Mats Lysen (17) kjørte sitt første løp med Renault Clio i divisjon 1A, og det gjorde han så bra at det til slutt ble 2.plass i A-finalen. Han hadde også andre startspor i finalen.

Russeren Eduard Leganov skrev rallycrosshistorie da han sørget for Russlands første EM-seier ved å vinne denne klassen med sin VW Polo.

Lover godt
Mats Lysen swlv var ikke helt fornøyd med bilen under helgens løp, så det kan bli mer i vente fra utøverne som er med i NBFs elitegruppe.

– Bilen er ikke helt optimal når det gjelder oppsett, men dette kommer seg. At jeg henger med de beste uten at vi har fått sjekket ut bilen skikkelig, lover godt for resten av sesongen, sier Mats Lysen, som oppsummerer finalen slik:

– Jeg kom ut bak Leganov, og hang på. Men han dro fra, så jeg gikk for å sikre andreplassen da jeg fant ut at dette var høyst mulig. Jeg var usikker på når jeg skulle ta alternativsporet, men den tok jeg i siste runde. Da smatt David Johansen rett foran meg, og det var ikke mange meterne før mål. Men han driftet ut i siste sving, så ta tok jeg han med et par meter. Utrolig godt, sier Mats Lysen.

Nå har han troen på enkeltseirer utover sesongen.
– Ingenting er umulig. For alt vi veit, kan jeg vinne allerede i Portugal. Men alt kan skje. Vi går for A-finaler, fortsetter han.

I tillegg til Lysen kjørte Tommy Thesdal inn til 5.plass i divisjon 1A med sin Opel Corsa. EM-debutanten Anders B. Hansen endte på 10.plass med sin VW Polo.

Divisjon 1

sverre_isachsen_500.jpgI divisjon 1 var det Sverre Isachsen som åpnet sesongen best av de norske. Han kjørte inn til andreplass bak regjerende Europamester Kenneth Hansen. Den norske Ford-føreren var med i toppen på Lydden Hill fra første meter. Han var raskest i lørdagens trening, og han hadde tredje startspor i A-finalen bak den svenske duoen Kenneth Hansen (Citroën) og Michael Jernberg (Skoda).

Guttorm Lindefjell tok seg også til A-finalen gjennom å vinne B med sin Skoda Fabia. Han endte på e n 5.plass. Ludvig Hunsbedt ble toer i B-finalen med sin Volvo, og endte dermed på en 7.plass. Ole Kristian Nøttveit tok 9.plass med sin Ford Focus.,

I divisjon 2 ble det 4.plass til Knut Ove Børseth i Ford Fiesta.

Neste EM-runde kjøres 2.-3. mai i Portugal.