Sveinsvoll vant på hjemmebane

trond_sveinsvoll.jpgTrond Sveinsvoll viste gamle gode kunster og kjørte inn til seier i lørdagens KNA Ford Rally Stavanger.

Med Simen Klungtveit i kartleserstolen var Trond Sveinsvoll raskest av alle med sin Ford Focus WRC i det tradisjonelle sprintrallyet i Stavanger, som ble kjørt første gang i 2000. Sveinsvoll vant løpet også i 2004. I år var det en etappe som ble kjørt som rundbane. Denne ble kjørt totalt tre ganger, og totalt utgjorde disse tre etappene 24 km, for det meste på asfalt men med noe grus.

Det var Svein Frustøl som åpnet best i sin Focus WRC. Han var to sekunder raskere enn Sveinsvoll og Rune Danneborg, som kjørte løpets tredje Focus WRC.
På andre etappe kjørte imidlertid Frustøl, som hadde Vegard Joa i kartleserstolen, seg bort fra sine vinnermuligheter. Han tapte over 20 sekunder til Sveinsvoll, som senket tiden sin med to sekunder i forhold til første gjennomkjøring. Rune Danneborg, med Henning Elvekrok som kartleser, holdt rimelig godt følge, og var to sekunder bak Sveinsvoll etter de to første etappene.
I tredje runde satte Sveinsvoll dagens desidert beste tid, da han kjørte seg ned med ti sekunder. Dermed måtte Danneborg gi tapt, og han endte åtte sekunder bak hjemmefavoritten Sveinsvoll fra KNA Stavanger. Svein Frustøl berget tredjeplassen.
Anders Aa. Kjær ble beste gruppe N-førere med sin Subaru Impreza. Han endte på en 4.plass totalt, åtte sekunder bak Frustøl.
Ole Morten Korsmo ble beste nasjonal-førere og tok 5.plassen totalt med sin Volvo 242.
Vidar Furuseth ble beste førere i gruppe N inntil 2000 ccm, og tok en sterk 8.plass totalt med sin Renault Clio.