Fartsfyllt NM runde i Crosskart på Finnskogen

Det ble nok en gang deltagerrekord når NM-serien i Crosskart kjørte 2. NM runde på Finnskogbanen. KNA Solør Motorsport fulgte opp Grenland med enda et fantastisk arrangement. Været var også perfekt helt A-finalen i 250 var halvkjørt, da begynte det å regne.

I Crosskart Jr. Cup var Karl Peder Nordstrand (NMK Hamar)  litt hevnlysten etter 3. plass i første cup-runde. Etter gode resultater i NEZ og SM ville han gjerne stå på toppen her hjemme også. Men han var bare nr. 5 etter innledende omganger. I finalen var han allikevel best og vant foran Elias Nilsson fra NMK Birkeland og vinneren fra 1. NM-runde, Alexander Heum fra NMK Grenland. Nordstrand og Heum har dermed like mange poeng i cupen sammenlagt.

I 125 ccm klassen var Markus Gimle Enger (Krabyskogen Motorsport) suveren i helgen i det han hadde full pott etter innledende og gikk helt til topps i finalen til slutt. Sindre Trøyterud (KNA Vålerbanen)  ble nummer to i dette løpet og det ble han også på Grenland i første NM-runde. Dermed er det han som leder NM i klassen. Nummer tre ble Marius Solberg Hansen fra NMK Grenland.

I 250 ccm klassen ble det veldig spennende. Det begynte å regne til finalen og deltagerne stod med oppsett for tørt føre. Adrian Austad fra NMK Grenland tok starten fra 3. spor og ledet klassen nesten hele løpet, men rett før målstreken kom Jacob Lyseng i større fart og knep seieren 10 cm foran Austad. Kevin Bakken fra NMK Hønefoss kjørte inn til 3. plass. Lyseng har dermed vunnet de to første rundene og leder NM foran Austad.

Det var Mats Lislevand, KAK, som var best etter innledende i 650 ccm klassen, men han klarte ikke å følge opp dette i finalen. Even Heggelund fra NMK Valdres, stod i 2. startspor, men på grunn av regnet tok han en dårlig start og kom ut som nummer 8. God opphenting førte han etterhvert helt opp til 2. plass i løpet. Best av alle i finalen var nemlig Pål Rye Smørsteen (NMK Tønsberg) som kunne gå til det øverste trinnet på seierspallen etter løpet. Martin Haslestad fra NMK Tønsberg ble nummer tre. Heggelund og Smørsteen ligger likt i NM-sammendraget etter 2. NM runde.

Crosskart Extreme var gjesteklasse og det var Alexander Lie som vant løpet foran Tor Inge Dahl og Johan Bergan.