Andreplass til Petter Solberg

petter_s_act_470.jpgPetter Solberg slo hardt tilbake etter skuffelsen i Rally Sweden med en overbevisende andreplass i helgens Rally Mexico. Henning Solberg endte på 6. plass. Eyvind Brynildsen hadde trøbbel, men tok allikevel 4. plass i S-WRC.

-Jeg er bare kjempeglad. Dette var en skikkelig opptur, og det kan gjerne bli seier allerede i Rally Jordan, sa Petter Solberg på Viasat Sport etter løpet. Han ledet rally Mexico etter første dag, falt ned til andreplass bak Sebastien Loeb på lørdag. Ble forbigått av Sebastien Ogier tidlig på søndag, men tok tilbake 2. plassen med 1,2 sekunds margin på løpets siste fartsetappe. Da var Peter så glad at tårene rant for åpent kamera. Med andreplass avanserte Petter til 5. plass sammenlagt i VM.

Henning Solberg endte på 6. plass, i et løp der Citroën var svært dominerende ved å fylle hele seierspallen.

-Våre motorer fungerer ikke så bra som Citroëns her i høyden, forklarte Henning som var fornøyd med sin egen kjøring og plassering. Han hadde 6. plass også i Sverige, men var nærmere de beste denne gangen.

Eyvind Brynildsen fikk ødelagt løpet allerede på fredag. Han slo i stykker det ene bakhjulet og måtte bryte allerede på andre etappe. Sammen med kartleser Cato Menkerud startet han imidlertid på lørdag igjen, og leverte flere sterke etappetider både lørdag og søndag i S-WRC-klassen. Til slutt endte de på en 4. plass, og Eyvind ligger også på 4. plass sammenlagt i VM. Spanske Xavier Pons vant S-WRC i en Ford Fiesta S2000.