Stian Paulsen slo til med 4. plass

paulsen_brands_1-3.jpgEndelig løsnet det for racerføreren Stian Paulsen (22) fra KNA Indre Ytre Østfold. Etter en tung start i SEAT Leon Eurocup, kjørte han inn til 4. og 5. plass i helgens to løp på Brands Hatch i England.

-Jeg er kjempefornøyd. Endelig løsnet det. Det har vært frustrerende de to første rundene i år. Jeg har merket at jeg har hatt for lite kjøretrening samtidig som jeg har tenkt for mye på å få bilen med meg like hel hjem. I helgen klarte jeg å senke skuldrene, sier Stian Paulsen. Hadde det ikke vært for at det ble en kjempekrasj og svært mange runder bak sikkerhetsbil i dagens løp, mener han at seierspallen hadde vært innen rekkevidde.

-Jeg startet fra femte spor og følte at jeg hadde fin flyt. Men dessverre ble det kun tre runder med skikkelig kjøring på grunn av en kjempekrasj, og dermed ble det også femteplass i mål. Men bare vent til neste runde. Da er seierspallen et helt klart mål, mener Fredrikstad-gutten.

Det var første gang Paulsen kjørte på den britiske banen Brands Hatch. Men allerede under treningen og kvalifiseringen viste han bedre takter enn tidligere i år. Han hadde 14. plass i første trening og 6. plass i den andre. Under kvalifiseringen ble det 9. beste tid.

-Jeg følte at jeg hadde fått kjørt meg skikkelig inn på banen etter kvalifiseringen, og turde å satse friskt i lørdagens første løp.

Fra niende startspor avanserte Paulsen jevnt og trutt og var på fjerdeplass i mål, kun 0,7 sekund fra siste trinn på seierspallen. Hans desidert beste plassering denne klassen.

I dagens løp startet han dermed fra femte startspor, var heltent og hadde pallen som et klart mål. Men det skulle bli et svært amputeret løp der feltet ble liggende bak sikkerhetsbil de fleste av rundene.

-Det var synd, for jeg er sikker på at jeg skulle avansert til pallen. Uansett har jeg fått styrket selvtilliten og troen på at jeg skal kunne matche de beste i kommende løp.

Det var Daniel Welch fra Storbritannia som vant det første av helgens løp, fulgt av Duarte da Costa fra Portugal og Eoin Murray fra Irland. Stian Paulsen på fjerdeplass var 0,7 sekund bak Murray og tredjeplassen.

Søndagens løp ble vunnet av Pepe Oriola fra Spania foran Michael Rossi fra Frankrike og Eoin Murray.

SEAT Leon Eurocup er en merkescup der alle kjører identiske biler. Bilene har en tolisters turbomotor som yter 305 HK og en elektronisk girkasse med girvekslere på rattet. Det er drøye 20 førere som er med i cupen som kjøres sammen med VM for standardbiler (WTCC). Det er seks runder i cupen og helgens runde på Brands Hatch var sesongens tredje. det kjøres to finaler i hver runde og dermed 12 løp totalt.

Neste runde i SEAT Leon Eurocup kjøres på Brno i Tsjekkia 31. juli-1. august.

Poengstilling SEAT Leon Eurocup (3 av 6 runder)