Problemløp for Tommy Rustad

tommy_rustad_06_2010_480.jpgDet ble ingen stor dag for Tommy Rustad og Volvo-teamet under lørdagens STCC-løp i Karlskoga. Drivakselbrudd og dekktrøbbel førte til henholdsvis 9. og 10. plass for Tommy Rustad.
I fjor vant Rustad det prestisjefylte svenske STCC-mesterskapet. Han har vunnet to løp også i år, men for det meste har ikke marginene vært på Rustad og Volvos side. Det har blitt mye stang ut.

-Det er liksom ingen mellomting. Enten vinner vi, eller så er vi nede på 10. plass. Denne gangen gikk det ikke veien for oss, sier Rustad. Også hans teamkollega Robert Dahlgren hadde trøbbel på Gelleråsbanen i Karlskoga, og mistet sin sammenlagtledelse i prestisjemesterskapet.

For Tommy Rustad startet problemene allerede på kvalifiseringen. Han var blant de åtte som fikk kjøre andre kvalomgang, men der kom han ikke til start.

-Jeg fikk et drivakselbrudd, og dermed fikk ikke mekanikerne bilen klar til andre kvalomgang. Det gjorde at jeg fikk åttende startspor i første løp, forteller Rustad.

Der kom han greit i gang, men mot slutten av løpet ble dekkene svært slitt i varmen. Dermed ramlet han ned til 10. plass.

I andre løpet startet Rustad dermed fra 10. startspor, og igjen var han godt med i starten. Men også denne gangen hadde han problemer med å henge med mot slutten av løpet. Det ble 9. plass i mål.

Dick Salen i SEAT Leon vant for øvrig dagens første løp, mens Fredrik Ekblom i VW Scirocco vant det andre. Richard Göransson i BMW tok over ledelsen i mesterskapet sammenlagt. Tommy Rustad ligger på 8. plass sammenlagt.

Neste runde kjøres på Jyllandsringen i Danmark, 4.-5. september. Der innledet Tommy Rustad årets sesong med seier.