Far mot sønn i racing-NM

steffen_gislerud-2.jpgKampen om den gjeve NM-tittelen i den norske GT-klassen i norsk racing ser ut til å stå mellom far og sønn Gislerud. I dag tok pappa Steffen dobbeltseier på Rudskogen.

Norsk racing er i medvind, og spesielt GT-klassen har blitt bra de siste årene. Her stiller svært mange biler til start, og for å skape en rettferdig konkurranse deles bilene inn i klassene GT1, GT2, GT3 og GT4. Men det skal bare kåres en Norgesmester, og akkurat nå ser det veldig bra ut for GT4-føreren Steffen Gislerud i forhold til NM-tittelen.

-Jeg hadde to gode løp på Rudskogen i dag, og vant GT4-klassen begge gangene. Nå var det lite startfelt i klassen, så jeg får ikke maksimalt med poeng, men jeg leder fortsatt NM. Min sønn Christer vant det første løpet i GT3, men fikk problemer i det andre løpet, sier den norske racing-veteranen.

Fire løp gjenstår i Norgesmesterskapet i GT-klassen, og faren lover at han ikke kommer til å gi sønnen noen fordeler.

-Nei, jeg kjører for å vinne, så det blir nok en tøff kamp mellom Christer og meg. Det blir ingen familiekjærlighet akkurat her, ler Steffen Gislerud.

Steffen Gislerud kjører en BMW 320 bygget etter Supertouringreglementet. Bilen ble opprinnelig bygget av det kjente racingteamet Oreca, og Yvan Müller vant det franske mesterskapet med denne bilen i 1995. Senere har den blant annet blitt kjørt av Peggen Andersson i STCC.

I det andre løpet i GT3 var det Henry Rogermoen som vant med sin Porsche, mens i Havaard Lien og Sveiung Tinnes-Mork tok hver sin seier i GT1. I GT2 tok Henrik Madsen og Roger Hermansen hver sin seier.

Det ble imidlertid kjørt NM-runder i flere klasser enn GT denne helgen. I Seven Racing var det Andre Falkenhaug og Ronny Vestengen som vant hvert sitt løp, mens Elling Sebastian Aarvik og Olav Opås tok hver sin seier i Formula Basic. I Historisk Racing tok Mads Gjerdrum og Holm Jakob Matheson hver sin totalseier, mens Rune Rudberg vant begge løpene i Shortcar. Erik Helgerud og Stian Dyvå Ormholt vant hvert sitt løp i Standard Production, mens Pontus Tidemand vant begge løpene i Subaru Cup.