Gol lagde spenning i toppen i Rallycross

Femte NM- og NC-runde i Rallycross gikk av stabelen på Fuglehaugen motorbane i regi av NMK Gol. Flott vær, masse publikum og 99 deltagere med team gjorde det til en rallycrossfest.

For Rallycross historisk var det fjerde runde i Norgescupen da disse ikke kjørte i Verdal, og det var rekorddeltagelse i klassen med 16 deltagere til start. Etter en jevn og spennende finale var det til slutt Arnfinn Bergseng fra NMK Fluberg som kjørte først over mål foran klubbkamerat Bjørn Egil Dalen. Marius Sannerhaugen fra NMK Gardermoen ble nummer tre. Sannerhaugen har tilsynelatende en god ledelse i Norgescupen, men med å stryke dårligste poengsum er det i realiteten helt jevnt i kampen om alle tre medaljene.

Juniorene var som vanlig en stor gjeng til start og også her tilspisser det seg i kampen om medaljene. Jens Hvaal fra NMK Grenland og Torjus Svenneby fra NMK Trøgstad kjempet jevnt om poengene hele helgen, men i finalen var det Hvaal som var best og kjørte inn til klar seier foran Sindre Haug fra NMK Drammen og Nikolai Karlsen fra NMK Bergen. Svenneby ble nummer 4. Johannes Rafoss fra NMK Grenland leder Norgescupen pr nå, men også her ligger det an til stor spenning mellom han og Svenneby når siste løpet skal kjøres på Grenland som er Rafoss sin hjemmebane.

Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport har hatt en del stang ut denne sesongen i 1600-klassen, men etter oppturen på EM på Lånke hvor han kjørte A-finale var han fast bestemt på å vise at han ikke har gitt opp kampen om medalje i NM heller. Han var helt suveren i alle omganger og A-finalen. Han vant foran Mats Marthinsen fra NMK Grenland og Per Magne Svardal fra NMK Konsmo. Andrine Rafoss (NMK Konsmo) kjemper med Marthinsen om seier i klassen totalt, men fikk ikke kjørt A-finalen. Dermed har Marthinsen skaffet seg et forsprang foran NM-finalen.

I 2000-klassen var det Trond Simen Larsen fra NMK Konsmo som var best denne helgen. Han vant løpet foran Sigurd Erik Egeland fra NMK Kvinesdal og Alexander Hauglid fra NMK Valdres. I NM-sammendraget er det dermed utrolig jevnt mellom Hauglid, Egeland og Thomas Hårberg fra NMK Verdal/Levanger. I motsetning til Hauglid og Egeland hadde Hårberg en strevsom helg på Gol og har nok lyst til å vise at han kan gi de andre mer kamp når han kommer til Grenland.

Kenneth Hansen fra KNA Varna har sanket godt med NM-poeng hele sesongen og ledet 2400-klassen hele veien. På Gol fikk han tekniske problemer på lørdag og måtte bryte løpet. Joakim Vestli fra KNA Oppland kjørte ikke første løpet for sesongen men har etter det kjørt veldig bra og ble nummer to på Gol. Sander Engsvik fra NMK Trøgstad ble nummer tre i løpet etter å ha kjørte seg opp fra C-finalen. Men først over mål kjørte en som virkelig er i flyten om dagen. Petter Leirhol fra NMK Valdres vant i Verdal på forrige NM-runde,  vant han NMK’s Landsfinale i Bilcross forrige helg og altså seier på Gol. Det må kalles en god augustmåned for Valdresføreren. I NM-sammendraget Kan alle de nevnte ta medaljer i tillegg til et par andre, så det ligger an til kjempespenning også i den klassen.

Simen Engsvik fra NMK Trøgstad har så godt som sikret seg NM-gull i klassen for 3000 ccm etter at han ble nummer to på Gol. Knut Ove Børseth fra NMK Melhus har gjort comeback denne sesongen og vant sitt første løp for sesongen. Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen ble nummer tre. Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland fikk ikke kjørt denne runden heller og kjemper dermed om resterende medaljer i klassen. Først og fremst mot Sivesind, men det må presteres av disse to, hvis ikke kan det komme flere bakfra.

NM avgjøres på Grenland Motorsenter 10.-11. september med NMK Grenland som arrangør.