Rally-NM avgjort

Det ble som ventet en intens sekundstrid mellom Frank Tore Larsen og Eyvind Brynildsen i kampen om årets NM-gull i rally for Rally2-klassen.

Det var fire poeng som skilte i Brynildsens favør da Rally Hedemarken startet ra Stangehallen fredag kveld. Etter de tre første etappene i mørket, ledet Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen med drøye ni sekunder på Eyvind Brynildsen og Roger Eilertsen.

På lørdag var det flott høstvær i løpsområdet, og da åpnet Brynildsen sterkt og knappet inn på forspranget. Ført siste etappe var det kun 3.4 sekunder i Larsens favør. Det hele ble avgjort med at Brynildsen fikk ødelagt et styrestag og måtte bryte. Dermed ble det seier på Hedemarken og NM-gull i år som i fjor for Larsen og Eriksen. Sølvet havnet hos Brynildsen/Eilertsen, mens Ole Chr Veiby/Stig Rune Skjærmoen tok bronse. Veiby stilte ikke til start i helgen ettersom han prioriterte Rallycross-VM, mens Skjærmoen satte seg bak rattet på sin Ford Fiesta ST og kjørte inn til klasseseier og en 16. plass totalt med Martin Otterstad i kartleserstolen.
Anders Grøndal/Marius Fuglerud kjørte inn til andreplass, og 5. plass i NM. Fjerdeplassen gikk til Marius og Marlene Aasen som venter på ny Skoda og dermed heller ikke deltok i NM-finalen.
Tredjeplassen i Rally Hedemarken gikk til Lars Martin og Mads Ola Stensbøl, og de endte på 7. plass i NM.

Slutt-stillingen i NM finner du her

I klassen for nyere tohjulsdrevne biler har det ikke vært godt å hamle opp med Steve Røkland/Raymond Braathen i år. Det ble ny seier på Hedemarken i deres Peugeot, og nytt NM-gull. En imponerende 7. plass ble det på totallisten i helgen. Morten og Merete Storsveen kjørte inn til andreplass på lørdag og NM-sølv. Bronse gikk til Sindre Backe og Mads Johansen.

I klassen for firehjulsdrevne eldre biler var Martin Nygård og Tina Jeanette Olsen mestere allerede før start på Hedemarken. De har hatt en fantastisk sesong i sin Subaru. Det ble ny seier i det solfylte høstværet på Hedemarken, og dermed har de fire seire og to andreplasser i årets NM-serie. Even Moan og Glenn Bjørnrud endte på andreplass på lørdag og tok også NM-sølvet. Tony Caspersen/Kenneth Myhre kjørte inn til 3.plass på Hedemarken og det holdt til 4. plass i NM-sammendraget. NM-bronsen gikk til Petter Sæves Waskaas/Henrik Johannessen, som dessverre måtte bryte i helgen.

I Klassen for elder tohjulsdrevne biler lå Christian og Ole Martin Sagli svært godt an foran NM-finalen. Og i sin Volvo 240 skuffet de ikke. Det ble ny seier og 9. plass totalt.
NM-sølvet gikk til Mats Peder Hvambsahl/Lasse Berg som endte på 3.plass i helgen. Bronsen tok Kristian Hvambsahl/Joans Hvambsahl og de tok også andreplassen på lørdag, kun 1,1 sekund bak Sagli.

Komplette resultater Rally Hedemarken: Rally Hedemarken 2022 (eqtiming.com)