Pressemelding: Sterk debut i seniorklassen

Mens vi her hjemme i nord fortsatt måker snø, så har go-kartsesongen begynt for lengst på kontinentet. Denne helgen ble årets første runde i WSK Open Series kjørt på Circuito South Garda Karting i Lonato, like ved Gardasjøen i Italia. Philip Svendsen (14) fra Skiptvet, KNA Varna og Team Norway – Norges Raskeste Landslag var for første gang å finne til start i klassen X30 Senior. Philip kunne fortsatt i Junior-klassen ytterligere noen sesonger, men har valgt å ta steget opp allerede nå, for å få enda tøffere matching.

Og tøff matching ble det utvilsomt på South Garda-banen. Blant de 32 andre førerne som stilte til start, fra hele 13 ulike nasjoner, var den italienske ringreven Danny Carenini. Carenini er 3 ganger regjerende italiensk mester i X30 Senior-klassen og vant IAME World Finals i 2021. Ikke overraskende var det også han som stakk av med bestetid på fredagens tidkjøring. Philip klokket inn til en tid fattige 4-tideler bak, rundt den 1.200 meter lange banen, men i et ekstremt jevnt felt, holdt det bare til 23. plass.

– Fornøyd med tida, men det ble mye jevnere enn jeg trodde. Selv om målet denne helgen er å lære fremfor noe annet, så er det jo gøy å være med «der oppe». Men når det er så jevnt, så er det ingen som klarer å stikke ifra, slik at her blir det tøff og jevn fighting hele veien i heatene – akkurat sånn jeg liker det, så det skal bli moro, sier en spent Philip.

Gjennom lørdagens to første innledende heat, viser Philip ingen respekt for sine eldre konkurrenter, og kjører inn til to råsterke resultater med 11. og 15. plass. Litt tråere går det i det tredje innledende heatet og søndagens prefinale. Tekniske problemer gjorde at karten ikke gikk helt optimalt, og i et så tøft og jevnt felt blir det fort vanskelig når man kommer på defensiven. To inntrykte støtfangere med påfølgende 5 sekunders straffer, gjorde at det bare ble 25. og 26. plass i disse heatene.

Disse heatplasseringene ga til slutt et 19. startspor i finalen. Philip gjør en god start i finalen og avanserer raskt noen plasser, men det er så tett at om man ikke angriper føreren foran, så blir man angrepet bakfra. Philip og en fem-seks andre førere i en gruppe fra 15. plass og bakover, blir liggende å bytte på plassene seg imellom, noe som gjør at fremre halvdel av feltet stikker litt ifra. Når fightingen roer seg etter noen runder, tar Philip og et par andre opp jakten på de foran. De spiser seg innpå, men når alle kjører mer eller mindre like fort, så er det vanskelig å gjøre store klyv i feltet. Philip kjører til slutt inn til en respektabel 15. plass i sitt første løp for sesongen, sitt første løp som senior, og det i et sterkt internasjonalt felt.

Vinneren av første runde i WSK Open ble nevnte Danny Carenini. Han ledet an en hel-italiensk pall, med Andrea Guidice og Cristian Comanducci på henholdsvis 2. og 3. plass.

– 15. plass er bra her. Vi kom hit med ett mål, og det var å lære og høste erfaring blant de store gutta. Plassering var egentlig ikke viktig, men en 15. plass tar vi absolutt med oss. I tillegg er det kjempegøy med så tett fighting hele veien, sier en sliten men fornøyd skjetving.

Teamsjef og pappa Lars-Erik er også fornøyd med vel gjennomført løp

– Ja, det viktige her er å få erfaring. Ikke bare for Philip, men også for Jussi og meg selv. Mens alle de andre kjører for profesjonelle team som har titalls personer i sving, så er vi et bittelite privat team på tre – fører inkludert, så å få til det vi gjør her er moro. Med den logistikken vi hadde til rådighet for denne helgen, så var ikke alt helt optimalt, og sånn sett må vi si oss veldig fornøyd med farten. I finalen var vi bare 3 tideler bak de raskeste – det er 3 tideler vi allerede har gode idéer på hvor og hvordan vi skal hente, slik at her skal det bli mer moro utover.

Mer moro venter teamet allerede førstkommende helg. Da kjøres første runde i IAME Benelux Series i Mariembourg i Belgia. Med over 100 førere påmeldt i klassen X30 Senior, er det garantert duket for mer tett fighting.