Tommy Rustad avsluttet med seier

rustad_t_01twstcc0110_500.jpgTommy Rustad avsluttet med stil og vant sesongens siste løp i den prestisjefylte STCC-serien på Mantorp. Dermed vant han både det første og siste løpet i årets sesong.

Med dagens seier har Rustad totalt vunnet tre løp i år, og det er ingen av konkurrentene som har vunnet flere. Allikevel var ikke fjorårets mester med i tetstriden.
-Det var jo en perfekt avslutning, og mitt beste løp på hele sesongen, sier Tommy Rustad som endte på 6. plass i den andre av dagens finaler. Dermed innkasserte han 33 poeng, og dagen sett under ett hans beste i årets sesong.

-Det er selvfølgelig synd at jeg har vært så ujevn, og selv om det har gått bra i de siste rundene var det for mye stang ut i begynnelsen av sesongen.

Totalt kjørte Rustad inn 143 poeng i årets 18 løp. 81 av disse poengene tok han på de siste seks løpene. Til sammenligning tok årets STCC-mester Richard Göransson 74 poeng på de samme seks avslutningsløpene.

Under dagens avslutning på Mantoirp innledete Tommy Rustad med tredje best tid i første kvalifiseringsomgang. Da de åtte beste skulle gjøre opp om de åtte fremste startposisjonene i første løp endte han på en 7. plass.

-Det var jeg ikke mye fornøyd med. Vi gjorde noen endringer på bilen, og den ble bedre på det området vi ville endre, men den ble dessverre verre på andre områder.

Men Rustad kjørte seg opp en plass og sluttet på sjetteplass i det første løpet som ble vunnet av Mattias Andersson foran Rustads Volvo-kollega Robert Dahlgren. Med det resultatet ledet Dahlgren sammenlagt foran sesongens aller siste løp.

I andre løp startet Tommy Rustad fra tredje startspor. Han hadde en god start og tok ledelsen etter to runder. Derfra og inn til mål kunne ingen true hakadølen. Han vant med god margin og satte et verdig punktum for sesongen. Like bra gikk det ikke for teamkollega Robert Dahlgren. Han endte på 9. plass, og klarte derme dikke å ta årets tittel. han endte to poeng bak Richard Göransson. Men Tommys seier sørget i hvert fall for at Volvo Polestar-teamet vant teammesterskapet i årets STCC.

Dermed er årets STCC-sesong ferdig, 27. november kan det norske publikummet oppleve Tommy Rustad i Solberg Extreme Motorshow i Telenor Arena på Fornebu.