2. NM- og NC-runde i Crosskart

2. NM- og NC-runde i Crosskart ble arrangert av NMK Elverum 1.-2. juni med 130 utøvere til start.

Norgescup for klasse 1 er den største klassen med 36 deltagere i alderen 8-13 år. Her var det Iver Meistad fra NMK Melhus som til slutt kunne ta steget opp på den øverste plassen på pallen. Han vant foran svenske Liam Eriksson med Emil Skeie fra NMK Konsmo på tredjeplass. Siden utenlandske deltagere ikke får poeng i Norgescupen står Skeie på to andreplasser og dermed ledelse i Norgescupen. Alvin Brøderud (KNA Kongsvinger) ligger på andreplass og Håkon Prestrud fra Spydeberg Motorklubb på tredjeplass.

Crosskart Xtreme jr. kjører også Norgescup og Dennis Vik fra NMK Konsmo vant foran svenske Hampus Hagström, med Anniken Lindfjord fra NMK Elverum på tredjeplass. Vik leder klassen i Norgescupen foran Sebastian Isaksætre (KNA Solør Motorsport) og Theo Johansen (NMK Elverum).

NM-klassene

Ole Kristian Spilling fra NMK Konsmo kjørte best i finalen i klasse 2. Han vant foran Håkon Jacobsen Lund fra NMK Hamar og Peder Johansen fra NMK Grenland. Spilling leder dermed NM foran Johansen og Jacobsen Lund.

Nok en NMK Konsmo fører var klar for å vinne når klasse 3 stod på startstrek og vant gjorde han, Kim Rino Weire. Her var det Jonas Sørlie fra NMK Aremark og Simen Billingsø fra KNA Kongsvinger som fulgte på de to neste plassene. Weire og Billingsø har dermed like mange poeng i kampen om NM-gullet, etterfulgt av Even Hoff Knai (NMK Hadeland) og Sørlie.

Klassen for 650 ccm ble vunnet av Sondre Brendryen fra NMK Melhus, som også vant det første løpet på Finnskogbanen. Han vant foran Espen Holmesland og Børre Holm, begge fra NMK Konsmo. Brendryen har dermed skaffet seg en god ledelse i mesterskapet foran Holmesland og Sebastian Myhr Bjerkeli (NMK Melhus).

Sindre Trøyterud fra NMK Solør hadde ikke helt klaff på første NM-runde for Crosskart Xtreme, men denne gangen gikk det mye bedre. Best etter innledende og vinner av A-finalen. Han vant foran Nikolai Haldammen, KNA Kongsvinger og Vetle Try, NMK Konsmo. Haldammen leder NM og Trøyterud tok steget opp til andreplass andreplass tett fulgt av Thomas Eek Murstad (NMK Bø) som ble nummer fem i løpet.

Mini deltok som gjesteklasse med 21 deltagere.