Pressemelding: Tveiten Sollie mistet ledelsen i RallyX

Denne helgen var det dobbeltrunde i RallyX i Älvsbyn, og etter 3 seiere på de 4 første løpene hadde Olliver Tveiten Sollie en liten ledelse i mesterskapet. Men helgen i Nord-Sverige ble ingen suksess.

13 åringen fra Jevnaker hadde ikke riktig tempoet til å henge med i toppen, og slet med startene. Da ble det mye fighting i ett tett og jevnt startfelt. Olliver tok allikevel med seg viktige poeng både i kvalifisering og finaler, men Svenske Hampus Hagström tok over ledelsen i mesterskapet.

Nå gjenstår det fire løp i august, to dobbeltrunder i henholdsvis Danmark og Tyskland. Et løp skal strykes, og mesterskapet er på ingen måte avgjort selv om Olliver tapte 18 poeng i Älvsbyn.

Det skal sies at han kjempet om pallen begge dager, og endte på en P5 og en P4 i løpene lørdag og søndag. Olliver har dermed vært i Finale i alle 6 løpene denne sesongen, som dårligst nr 5.

Teamkompis i RX Evolution som kjørte sin første finale i Finland sist tar stadig steg, og viste at tempoet til Topp 5 kan være mulig ved to anledninger i helga. Han kjørte ned tidene bra gjennom helga.

Theo Johansen kjørte semifinaler i begge løpene, og tok en 4. plass første dag i sin semifinale der de 3 beste gikk videre. Elverumsgutten er fornøyd med helgen, og gleder seg til de siste løpene.