Festhelg for klassiske racerbiler!

Er du glad i racerbiler og kanskje de mest historiske racerbilene i Skandinavia, så er Rudskogen Motorsenter vært et besøk til helgen.

Til helgen er det endelig er det klart for årets store fartsfest for de klassiske racerbilene under Asfalt Classic på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad. Da kommer flere av de flotteste historiske racerbilene som kjører baneracing i Norge og Sverige. 

Over 40 historiske racerbiler står på startstreken under helgens arrangement. Du vil få oppleve racerbiler fra 50-tall og 60-tall som Ford Cortina Lotus, Porsche 911 S og Volvo PV. Gjennom 60-tallet og 70-tallet vil du få se bilmodeller som Austin Cooper S, Fiat 128 Rally, Ford Escort 1300 GT og selvfølgelig mange mange flere både fra Porsche, BMW og Volvo. I klassen bilmodeller fra 1966 til 1971 med større volum enn 2501cc med 4V og Wankel kommer to svenske førere i Mats Bergryd og Jari Konola i henholdsvis en Ford Boss 302 og en Plymouth Barracuda. Så det er liten tvil om at det er mye gromme gamle racerbiler som skal kjøre på Rudskogen til helgen.

NM-kamp til døra

Når vi flytter oss videre til de nyeste historiske racerbilene skal vi fra perioden 1972 til 1990 hvor vi finner noen skikkelige gode klassiske bilmodeller fra motorsporten gjennom to tiår. NM-leder i klassen Stillaspartner Historic 72-90 før helgens runde er Robert Skaugerud som kjører en Opel Ascona 400 og har fått en solid NM-ledelse med 157 poeng. Bak han jager to førere fra NMK Sandnes & Jæren nemlig Terje Nordmark og Tor Mange Tjemsland. Nordmark med en Opel Kadett GT/E og Tjemsland med sin BMW M3 E30. Nordmark har 134 NM-poeng, mens Tjemsland er 108 poeng. Det er fortsatt helt åpent om NM-medaljene i samtlige klasser i Historisk Racing. Det bidrar til å holde spenningen oppe før årets fjerde runde. Det er påmeldt 12 til start i NM-klasse 10.
SØLVPLASS: Terje Nordmark ligger på andreplass i NM med sin Opel Kadett.
FOTO: Marius Svingen
JAKTER: Tor Mange Tjemsland jakter NM-medalje i Historisk Racing.
FOTO: Marius Svingen.

Rudskogen Motorsenter er stedet å være 10. – 11. august for interesserte i klassiske racer! I tillegg kommer alle de andre NM-klassene i Racing NM, samt stort besøk fra våre svenske racingvenner!

Radical Cup Scandinavia, Gebhardt Ginetta GT5 Challenge og Formula Nordic gjester Rudskogen Motorsenter!

Det blir solgt billetter i porten begge dager. 200NOK i inngang for voksne, mens barn til og med 16 år kommer gratis inn. Så dette blir en fest for hele familien.

Les mer om arrangementet på www.racingnm.no