Spennende NM-helg i Rallycross

Det var godt vestlandsvær når NMK Vikedal arrangerte 4. NM- og NC-runde i rallycross 10.-11. august. På lørdagen regnet det så mye at til og med bergenseren Andreas Bakkerud sa han ikke hadde kjørt løp i sånt vær før. Til tross for det gjorde arrangøren en kjempejobb og fikk gjennomført de tre planlagte omgangene den dagen. Søndag skinte solen og det ble en strålende avslutning på helgen. Det ble en spennende helg på mange måter og i flere av klassene er det stor spenning om alle medaljer før avslutningsløpet på Momarken 14.-15. september.

I juniorklassen fortsatte Markus Røsrud fra NMK Gardermoen å gjøre det bra, som han har gjort på de forgående løpene. Han var best etter innledende omganger, men i finalen fikk han tekniske problemer og endte på 4. plass. Johannes Rafoss fra NMK Grenland som ligger som nummer to i Norgescupen vant løpet etter å ha kjørt seg opp fra B-finalen. Han vant foran Emilie Haukeland fra NMK Bergen og Henrik Håkonsen fra NMK Gardermoen. Rekkefølgen i cupen før siste løpet er Røsrud, Rafoss og Håkonsen.

Ole Sæther fra NMK Trøgstad var best etter innledende omganger i Rallycross Historisk og kvalifisert til beste startspor i A-finalen. Men på startplaten fikk han tekniske problemer og fikk ikke startet i finalen. Dermed var det duket for seier til Amund Walle fra NMK Krabyskogen. Kristian Haugård fra NMK Hadeland kjørte først B-finale og ble nummer to i A-finalen foran Leif Andre Øvergård fra NMK Elverum. Walle økte dermed sin ledelse i Norgescupen, til Ole Sæther på andreplass og Geir Paulsen, NMK Krabyskogen på tredjeplass.

Mats Marthinsen har ikke tapt en eneste omgang eller finale før løpet i Vikedal i klasse 1, men der tok seiersrekka slutt. Per Magne Svardal fra NMK Konsmo var raskest hele helgen og vant til slutt A-finalen foran Marthinsen. Sindre Haug fra NMK Drammen ble nummer tre. Marthinsen leder NM foran Svardal som økte sin ledelse til klubbkamerat Carl Erik Berg på tredjeplass.

I klasse 2 var det duket for gjesteopptreden fra Andreas Bakkerud fra NMK Bergen. Han hadde lånt bil av klubbkamerat Lasse Aaberg som leder NM i klassen. Og det var ingen tvil om at han koste seg i den bilen hele helgen. Han var best etter innledende omganger og  vant finalen foran Markus Skomedal fra NMK Konsmo og Kjetil Larsen fra Froland Motorsport. Aaberg var også med i finalen og endte på femteplass. Aaberg har en komfortabel ledelse i mesterskapet, men bak han er det litt mer jevnt. Petter Fuglestveit, NMK Konsmo er nummer 2 i sammendraget foran Roar Presthus fra NMK Orkla.

I klasse 3 er spenningen til å ta og føle på før siste løpet i NM. NM-leder før 4. løpet, Mathias Minge fra NMK Aremark likte seg ikke like godt på regnværet på lørdag, men med tørr bane på søndag greide han allikevel å kvalifisere seg til A-finale. Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad likte seg derimot veldig godt i Vikedal og var best i alle innledende omganger. Han ledet også finalen, men fikk problemer med girkasse på nest siste runde og dermed kom Minge foran på målstreken. Det medfører at Bryntesson og Minge står helt likt i poeng før det siste løpet. Petter Leirhol fra NMK Valdres ble nummer tre i løpet og ligger også som nummer tre i sammendraget.

I klasse 4 ble det endringer i sammendraget etter helgens runde. Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen hadde enkelte tekniske problemer på første løpet i årets NM-sesong og havnet da et stykke lenger bak teten enn han nok hadde ønsket seg. Men han har sakte men sikkert tatt godt med poeng og med seier i Vikedal står han øverst i NM-sammendraget. NM-leder før løpet, Jonas Dalseth Jakobsen fra NMK Hålogaland,  fikk det ikke like godt til i Vikedal og kvalifiserte seg bare til B-finale. Han tok starten i den finalen, men ble truffet av en annen bil og fikk ødelagt bakstilling etter den smellen. Daniel Holten fra NMK Vikedal hadde leid seg en bil fordi han ønsket å kjøre på hjemmebane. Daniel har ikke kjørt NM på noen år og aldri i klasse 4, men denne gjesteopptredenen gikk også helt strålende da han hevdet seg i toppen hver omgang, var nummer to etter innledende og ble nummer to i finalen. Marcus Myrseth fra NMK Aurskog-Høland kjørte inn til nok en god plassering (seier i forrige NM-runde) og ble nummer tre i løpet. I sammendraget leder da Sivesind foran Simen Engsvik fra NMK Trøgstad (nummer 5 i løpet) og Dalseth Jakobsen.

NRC var gjesteklasse på løpet og den klassen ble vunnet av Kim Grytdal (Asker og Bærum Motorsport), foran Roy Andre Hosås (NMK Bergen) og Stein Inge Moen (NMK Grenland).

Resultater fra løpet

Poengstilling

Foto: Rune Johannesen

Neste løp arrangeres av Indre Østfold Motorsport 14.-15. september på Momarken Bilbane.