Her er finalistene i Bilsporttalentet 2024

Elina Lie Rolfsen, Mathias Minge, Marcus Ahlmann Sæter, Emil Christian Gjerdrum og Isabell Rustad er tatt ut til finalen i Bilsporttalentet 2024.

Hele 21 utøvere hadde søkt om en finaleplass i Bilsporttalentet, som avholder sin finale på Vålerbanen og Gardermoen den 16. og 17. september. En jury bestående av Holm Jacob Matheson, Roger Moen, Molly Pettit, Henning Isdal, Jan Åge Asgrimsplass og Atle Gulbrandsen gikk nøye gjennom hver søknad og hadde en lang diskusjon om hvem som skulle tas ut til finalen. I tillegg har juryen hentet inn råd fra mange andre i miljøet.

-Jeg tror vi aldri har hatt en vanskeligere jobb med å plukke ut fem finalister enn i år. Vi skulle gjerne tatt med enda flere i finalen, for vi fikk inn en rekke svært gode søknader fra store talenter, men vi har bare plass til fem i finalen, forteller sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Anniken Lindfjord ble tatt ut som førstereserve og Simen Billingsø er andrereserve. Begge disse kjører crosskart.

-Det at vi for første gang har med to jenter i finalen, og også en jente blant reservene, viser hvor godt det gror blant jenter og kvinner i norsk bilsport. Vi hadde også flere jenter som søkte, og det er en positiv utvikling. Foruten reservene fra crosskart, har vi i år finalister fra rallycross, karting og racing.

Isabell Rustad var med i finalen i fjor også, da rally- og crosskartfører Karl Peder Nordstrand vant, og Isabell kjører i år både Porsche Sprint Challenge Scandinavia, hvor hun vant det forrige løpet, og GT5 i Norge.

Mathias Minge ligger på en delt førsteplass i NM i rallycross klasse 3 med Thomas Bryntesson, som vant Bilsporttalentet for ti år siden. Og bak seg på resultatlista har Minge en rekke gode førere.

Marcus Ahlmann Sæter tilhørte verdenstoppen i gokart, og har i år vunnet løp i Ginetta Junior Championship i Storbritannia, et mesterskap blant annet Formel 1-fører Lando Norris har deltatt i.

Emil Christian Gjerdrum har i flere år kjørt GT-racing internasjonalt, kjører i år i det tyske GT4-mesterskapet og har noen veldig spennende planer for fremtiden.

Elina Lie Rolfsen har i flere år tilhørt Norgestoppen i gokart, og har også imponert i utlandet.

De fem finalistene skal kjempe om førsteprisen som er 300 000 kroner, men først skal de gjennom en rekke krevende øvelser de to dagene finalen varer.

Samarbeidspartnerne til Bilsporttalentet er Porsche, HTB Racing, Vålerbanen, Bilforlaget, KNA, NMK, FMK, Proffklær AS,  TV Media, WL Service AS og Parc Fermé.