Fra Kongsberg til Valencia

Lørdag 24. august arrangerte KNA Drammen et vellykket Norgesmesterskap for Autoslalåm. Løpet ble avviklet på Kongsberg Motorsenter med god deltagelse i alle de tre NM-klassene.

På startlista kunne vi finne årets Autoslalåm-deltagere til FIA Motorsports Games i spanske Valencia. De som skal representere Norge i Autoslalåm er Mina Pedersen og Jan Petter Haugland, begge fra NMK Aurskog-Høland. Jan Petter har flere års erfaring innen Autoslalåm. Han ble norgesmester både i 2022 og i 2023. Mina er forholdsvis ny i denne grenen. De har ligget i hardtrening hele året fram imot det som er bilsportens OL, og i NM kom for første gang Mina foran Jan Petter på resultatlista. De kjørte begge samme Peugeot E 208 GT-2024 modell. Dette er en bil som er veldig lik den de får tildelt i motorsport games, noe de håper vil gi dem en fordel i Spania. Ingen av dem klarte en pallplassering i Kongsberg, de ble henholdsvis nr. 5 og 7 i Standard-klassen.

Jan Petter Haugland og Mina Pedersen

Autoslalåm er en gren i vekst, og vi må helt tilbake til 1997 for å finne det eneste NM med høyere deltagelse en forrige helg. 1997 var det året man endret navn fra Bilslalåm til Autoslalåm.

Det ble kjørt 3 omganger i NM. De to første omgangene gikk på tørr bane, men i pausen før siste omgang kom regnet slik at 3. omgang ble kjørt på våt bane. Det ble dermed like forhold for alle.

I Autoslalåm kan arrangørene invitere til merkesklasser, noe KNA Drammen hadde gjort i NM. De hadde invitert Abarth klubben, som stilte utenfor NM med egen klasse Abarth 500.

I klassen Standard var det gledelig å se en 18-åring med ganske ferskt førerkort bli norgesmester. Max Christian Teilman heter han. Han kjører for KNA Vara, og navnet er verdt å merke seg. Han får vi garantert høre og se mere til i årene som kommer. Max fikk med det også førsteplass i Rookie-klassen. Han delte bil med pappa Espen, og de kjørte en 1996 modell BMW Z3. Espen endte på 10. plass.

Max Christian Teilman og Ferdighetsseksjonens leder Svein Ludvigsen

I klassen Clubsport ble Knut Bekkedal fra KNA Varna norgesmester med sin 2008-modell BMW 135.

Supersport ble vunnet av arrangørklubbens Kim Kartevold i en 2022-modell Westfield.

Resultater NM 2024