NM i racing avgjøres på Vålerbanen i helgen

Til helgen arrangeres årets siste NM runde i racing på Vålerbanen. Det er 164 påmeldte til årets siste runde. Selv om det i mange av NM-klassene virker avgjort så skal det både strykes tre løp før vi kan kåre årets NM-vinnere.

I GT+ så forsvant Jan Øivind Ruud ut av årets mesterskap med en gedigen krasj på Rudskogen. Det var nok bare Ruud som kunne vært med å kjempet mot Team Vaa i den største GT-klassen. Ronny Vik hadde før sesongen mål om å være med å kjempe om gullet i klassen, men har slitt i sin første sesong med den nye Callawayen.

I GT1 er det like spikret om NM-gullet. I denne klassen har Nils Eirik Wenaas vært helt suveren i de løpene han har stilt opp i med sin BMW Z4. Han leder NM med 198 poeng foran Jørgen Skaug med 120 poeng. Her har begge allerede stått over en helg hver i løpet av sesongen, og dermed er det hele 78 poeng som skiller før helgen og med 66 poeng å kjøre om så er NM-gullet allerede avgjort. Det skiller 40 poeng mellom Skaug og Frode Alhaug på andre og tredjeplass.

Audi mot Porsche
I GT3 er det derimot ikke avgjort da det skiller kun 15 poeng mellom Eivind Lie i Porsche 997 Cup og Eirik Wenaas-Schei i sin Audi TTRS. Hvis vi stryker tre løp før helgen så får Lie en liten ekstra fordel med fem poeng mindre å stryke. Men det var Wenaas-Schei som tok flest poeng under sesongåpningen på Våler i mai, så her blir det nok kamp til døra.
I GT4 er det Glenn Haug som leder NM-klassen før helgens finalerunde. Det skal noe til å ta igjen den regjerende Norgesmesteren for Anne Sand Skjærbekk som jager nærmest. Foto: Jørn Pettersen.

I GT4 er det fjorårets Norgesmester Glenn Haug som har solid NM-ledelse før helgen, og det skal nok litt til å miste den ledelsen. Haug har 237 NM-poeng før helgen, mens Anne Sand Skjærbekk jager nærmest på andreplass med 172 poeng. Hun må nok like fort passe på Haakon Thomte som ligger på tredjeplass i mesterskapet med sine 143 poeng.

 
JEVNT: Det er i GT5 det er jevnes før det hele skal avgjøres. Det er Rune Hovde som leder klassen, men Remi Breden Ødegård er ikke langt bak. Foto: Jørn Pettersen.

I GT5 er det absolutt ingenting som er avgjort før helgen. Det er riktignok Rune Hovde i sin Ford Focus som har ledet klassen jevnt og trutt etter hver runde, men konkurrentene har spist seg sakte med sikkert nærmere. Nærmest Hovde er  Remi Brenden Ødegård. Ødegård ligger riktignok 44 poeng bak Hovde, men stryker vi tre løp før helgen så spiser Ødegård seg nærmere. Hovde må da før helgen stryke 80 poeng, mens Brenden Ødegård må stryke 42 poeng. Dermed skiller det i prinsippet kun seks poeng før helgen. Jagende på tredjeplass finner vi Isabell Rustad.

I Historisk racing skal det også deles ut NM-medaljer etter helgen, og i samtlige av klassene er det svært spennende.

Formula Basic kjører også sin NM-finale på søndag med hele 19 startende biler til start. Det er lenge siden det har vært så mange biler som skal kjøre om NM-gullet i denne klassen. I Seven/RSR er det Marius Loe Sandberg som leder NM, men Dennis Moen ligger kun 10 poeng bak i mesterskapet så det er ventet en spennende oppgjør i denne klassen også.

I Shortcar Extreme er det også kun 10 poeng som skiller mellom Stian Frydenlund og Marcus Myrseth.  I klassen Shortcar Bandit er det Sigurd Finden som har fått en solid NM-ledelse til André Bjerkøe.

Gjesteklassene Norsk ClubSport og Porsche 944 Cup kjører også denne helgen, så det er ingen grunn til å bli hjemme. Det er spådd bra vær på Vålerbanen denne helgen, så vi anbefaler alle å ta turen for å se godt norsk racing denne helgen.
Generell informasjon om NM finalen finner dere som alltid på www.racingnm.no.

Pris for inngang er 200kr og barn under 16 år kommer gratis inn.

Om du ikke har mulighet til å oppleve løpene i person kan du følge med livestreamen helt gratis på Facebook-sidene til NBF Racing NM og Injection.no.