Tok over NM-ledelsen

Frank Tore Larsen og Lars-Håkon Lundgreen kjørte inn til seier i lørdagens NM-runde, Rally Larvik, og tok over NM-ledelsen.

Det var Larsens tredje seier på fem runder så langt i år, og han tok også NM-ledelsen fra Henning Solberg til tross for at han har et brutt løp. Det ligger an til en kjempeduell i NM-finalen på Hedemarken. Kanskje var Henning Solbergs avslutning i Larvik med seier på Power Stage nettopp et tegn på at han allerede er heltent foran NM-finalen.

Frank Tore Larsen vant samtlige seks etapper med sin VW Polo før vi kom til avslutningen i asfaltløpet i Larvik. Henning Solberg hadde en avkjøring på nest siste etappe, og hadde i grunnen flaks med at han kunne ta seg på veien igjen. Dermed tapte han 21 sekunder og også andreplassen i løpet til danske Simon Vallentin. Men det var første på siste etappe, SS7, at Henning fikk stilt inn høyden på sin innleide Skoda Fabla slik han ville ha den, og da ble det etappeseier.

Danske Vallentin, med Line Lykke Jensen i kartleserstolen, ga de norske NM-førerne god konkurranse i sin Hyundai i20 Rally2.  Han var til slutt 23.2 sekunder bak Larsen. Henning Solberg/Ilka Minor endte på 3.plass, 1.51 bak Larsen/Lundgreen. Deretter fulgte Anders Grøndal/Marius Fuglerud, i Grøndals avskjedsløp med hans Skoda Fabia.

På en femteplass totalt i løpet sluttet oppsiktsvekkende Anders Kjær og Gøril Undebakke med sin nasjonal-Toyota Corolla. En utrolig prestasjon, selv om vi kjenner Kjær sine fantastiske føreregenskaper.

Best i nasjonal 4WD ble Petter Sæves Waskaas/Henrik Ø. Johannessen i Subaru Impreza. De endte på 6.plass totalt.

Vinner i internasjonal 2WD ble Herman Lie-Nilsen/Stig Rune Skjærmoen i Peugeot 208. Lie-Nilsen trygget dermed sin andreplass i NM, mens Steve Røkland allerede er mester og har kvittet seg med sin Peugeot. Lie-Nilsen endte på 13.plass totalt. Martin Stenberg/Anette Fjeld endte på andreplass, mens Marius Solberg Hansen/Eirik Storø be nummer tre.