Pressemelding: Perfekt oppladning

Isabell Rustad kjørte inn til tredjeplass i NM i GT5, og fikk med det en perfekt oppladning før Porschefestivalen på Rudskogen som blir årets store høydepunkt.

Racingtalentet Isabell Rustad som kjører for Fragus Motorsport og representerer HTB Racing i Porsche Sprint Challenge Scandinavia avsluttet i helgen Racing NM i GT5 med en sterk bronsemedalje. I det norske mesterskapet kjører Isabell Rustad sin Peugeot 206 i klassen GT5 der det er desidert flest biler til start. I løpet av sesongen har hele 43 utøvere deltatt i NM og jenta fra Harestua har kjempet helt i toppen gjennom hele sesongen. Under helgens NM-finaler som ble kjørt på Vålerbanen hadde hun bra fart i bilen helt fra start. Unge Rustad kjørte inn til en andreplass og to fjerdeplasser i sesongfinalen og sikret dermed sin første NM-medalje i Racing NM.

– Utrolig gøy å vinne NM-bronse. Jeg hadde ikke tenkt til å kjøre hele NM i år, siden hovedfokuset har vært Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Men ettersom jeg har hatt gode resultater underveis i NM har vi kjørt alle løpene utenom det aller første løpet som var på samme dag som et Porsche løp i Sverige. Løpet på Vålerbanen i helgen er ikke det beste jeg har gjort i år, men det handlet om å ikke ta for stor risiko, men å sikre mye poeng i mesterskapet for å kunne vinne bronse. Ekstra gøy var det også at jeg i helgens andre løp satte offisiell ny banerekord for GT5, forteller Rustad og legger til at utøverne i klassen kan stryke de tre dårligste resultatene av 15 løp som er fordelt på fem NM-helger. Med to seiere og totalt syv pallplasser holdt det til bronse sammenlagt.

Høydepunkt på Rudskogen

NM-medaljen fra årets Racing NM blir dermed en perfekt oppladning for det som skal skje på Rudskogen til helgen. Da arrangeres Porschefestivalen 2024 og Isabell Rustad skal kjøre på hjemmebane i Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

– Jeg gleder meg skikkelig til å kjøre på Rudskogen til helgen. Det er spådd fint vær og det ventes mye folk. Porschefestivalen er en familiefestival for alle som er glad i bil og opplevelser. Og flere av mine sponsorer, venner og familie kommer for å heie på meg. Fragus Motorsport som jeg kjører for skal bl.a. ha en stor VIP Lounge. Bilen min får også nytt design for anledningen og den skal vi presentere på sosiale medier torsdag kveld. Det viktigste er selvfølgelig det sportslige og jeg gleder meg til å kjøre Porschen igjen, forteller hun.

Isabell Rustad har hatt en meget sterk sesong i Porsche-mesterskapet. Etter forrige mesterskapsrunde på Gjelleråsen der hun tok årets andre seier ligger Rustad på en sterk andreplass i GT3-klassen i mesterskapet med kun 9.5 poeng opp til teamkompis Wilmer Wallenstam som leder klassen. Skal hun være med å kjempe om seieren i mesterskapet er hun avhengig av et godt resultat på Rudskogen.

– Etter to andreplasser de to foregående årene på Porschefestivalen er målsetningen å vinne i år, men jeg vet det ikke blir lett. Det kommer også noen norske gjesteførere til dette løpet, så jeg må virkelig gjøre jobben min om jeg skal klare det. Jeg har vært på pallen i alle løp med Porschen i år så det gjelder å prøve å fortsette den gode trenden også, avslutter hun.

Årets finaler i Porsche Sprint Challenge Scandinavia kjøres 14 dager etter Porschefestivalen på Mantorp Park 20. og 21. september.