Team Norway: Imponerende innsats på flere fronter

Denne helgen stod landslagsførerne på Team Norway for en imponerende innsats på flere fronter.

Dennis Hauger har hatt mye stang-ut i årets Formel 2-sesong, men på Rudskogen i helgen viste han nok en gang hvilken racerfører han er. Som gjestefører i Carrera Cup Scandinavia vant han begge løpene. Emil Gjerdrum var også gjestefører og ble nummer ni og elleve, mens tidligere landslagsfører Oskar Biksrud kjørte inn til en åttende- og en niendeplass.

I Sprint Challenge ble det seier og tredjeplass til Isabell Rustad, mens også nordmennene Eivind Lie og Ole William Nærsnes imponerte.

På Rudskogen var også Team Norway’s fysiske trener Jan Åge Asgrimsplass og mentale trener Jon Krognes for å følge opp utøverne.

Andreas Bakkerud kjørte årets to første runder i Nitrocross i Richmond, og det ble en sjuende- og en åttendeplass etter litt småtrøbbel for bergenseren.

I Portugal ble Ole Chrisitan Veiby nummer fire og fem i helgens to VM-runder i rallycross. Veiby ligger nå på tredjeplass i sammendraget.

Marcus Ahlmann Sæter kjørte inn til andre-, syvende- og tolvteplass i helgens tre løp i Ginetta Junior Championship på Donnington Park i Storbritannia.

Et av Skandinavias største gokartløp, Göteborgs Stora Pris, ble kjørt i Sverige denne helgen med flere landslagsutøvere til start. Martinius Stenshorne var tilbake i karting etter årets Formel 3-sesong, og ledet KZ2 klassen før finalen, men der ble det brutt løp. Det var for øvrig tidligere landslagsfører Benjamin Fuglesang som vant den klassen. Philip Svendsen ble nummer tre i Rotax Max Senior, mens Elina Lie Rolfsen ble nummer 13 i Senior 125, som ble vunnet av tidligere landslagsfører Dennis Bjerke.

Jens Hvaal kjørte inn til andreplass i helgens NM-runde i crosskart i Aremark i Extreme-klassen,  Simen Olsen tok tredjeplassen i helgens NM-runde i drifting i Sokndal og Frank Tore Larsen vant Rally Trøgstad.

-Nok en fantastisk helg av utøverne på Team Norway, Norges raskeste landslag. Det er også artig å se at mange utenfor landslaget hevder seg internasjonalt. I disse ukerapportene skriver vi om utøverne som etter en grundig prosess ble tatt ut på Team Norway i vinter, men vi forsøker også å nevne andre utøvere som hevder seg i løp og klasser hvor landslagsutøvere er med, men vi har dessverre ikke ressurser til å følge opp alle norske utøvere redaksjonelt, forteller sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.