Pressemelding: Seier til Svendsen på Varna

Philip Svendsen (15) fra Skiptvet, KNA Varna og Team Norway – Norges Raskeste Landslag, tok en ny seier i Høstfinalen på Varna Kart Ring denne helgen.

 

I klassen X30 Senior stod det 26 håpefulle førere på startstreken i dette tradisjonsrike løpet, like utenfor Moss i Østfold. Men det var langt ifra noen enkel vei til seier denne gangen. Ekte norsk høstvær, sørget for utfordrende forhold denne lørdagen, og ga både førere og ikke minst mekanikerne noe å bryne seg på.

 

– Ja, det var veldig fuktig på formiddagen her. Vått, men ikke regn, og da er det vanskelig å vite eksakt hva som er det optimale oppsettet, og det forandrer seg hele tiden. Vi gamblet nok litt med både dreving og dekk, men fikk dårlig uttelling for det. Derimot løsnet det mot pre-finalen når det virkelig begynte å tørke opp, og vi fikk til slutt 3. startspor i finalen, noe som alltid er et godt utgangspunkt her på Varna. I finalen så stemte alt. Kom meg raskt forbi Tord Raugstad og Alexander Ross Johansen som startet foran, og når de ikke klarte å henge på, så var det egentlig bare å kontrollere inn. Det høres nesten enkelt ut, men det ligger mye arbeid bak her før denne finalen, sier en svært fornøyd Philip.

 

Pappa og mekaniker Lars-Erik nikker bekreftende til sønnens uttalelser:

– Helt enig. Det kan høres enkelt ut, men det er et skremmende antall timer som ligger bak dette. Egentlig så har vi skiftet fokus mot verdensfinalen i Valencia nå, og ikke fokusert så mye på dette løpet her. Mulig det er derfor vi kommer litt på hæla til å begynne med, men vi jobber som vi pleier, og når det virkelig gjelder, så er vi der. Og når alt stemmer på det tekniske, så pleier som regel Philip å gjøre jobben. Det gjorde han også i dag, til tross for at nivået virkelig begynner å ta seg opp her hjemme også. I finalen her i dag, er det hele 4 EM-førere – noe liknende tror jeg kanskje ikke vi har sett i Norge før.

 

Høstfinalen markerer slutten på go-kartsesongen her hjemme i Norge, men internasjonalt er sesongen langt fra ferdig. Nå retter Philip og teamet alt fokus mot verdensfinalen i Valencia i november.

 

– Ja, nå blir det å jobbe sammen med landslaget, Birel ART by Hiltbrand og ikke minst CL Racing Team Norway frem mot Valencia. Spesielt samarbeidet med CL Racing Team Norway har vært bra i år! Det har gitt oss et løft og gjort at vi har kunnet ta enda et steg på vei oppover. Veldig inspirerende og nyttig at Martinius Stenshorne også har blitt en del av CL Racing Team Norway, når han ikke er ute og kjører Formel 3 for McLaren. Erfaring er gull verdt i dette gamet her, så alt vi kan lære av de som har gjort det før, kommer godt med, avslutter Philip med stor pokal i den ene hånda, og tommel opp fra den andre.