Pressemelding: Avslutter på Paul Ricard

Kommende helg kjører det norske racingteamet TF Performance sesongens siste løpshelg på den franske banen Paul Ricard. Teamet, som har Felix Heiberg (19) fra Aurskog og Knut Eirik Knudsen (24) fra Mjøndalen som sine to førere, kjører i år sin første sesong i Renault Clio Cup. 

 

Her deltar de i den sentral-europeiske cupen (Clio Cup Mid-Europe), og den kommende løpshelgen er den siste av totalt fem løpshelger i det mesterskapet. Det kjøres to finaler hver løpshelg. De fire første rundene har vært kjørt på henholdsvis Hockenheim (Tyskland), Spa Francorchamps (Belgia), Magny Cours (Frankrike) og Catalunya-Barcelona (Spania).
Knut Eirik Knutsen ligger på en 10.plass sammenlagt med 149 poeng, mens Felix Heiberg er på plassen bak med sine 140. Lorenzo van Riet (25) fra Nederland leder med 297 poeng, foran Guillaume Maio (37) fra Frankrike med 253 og Nikola Miljkovic (30) fra Serbia med 222.

 

Vil ta nye steg

Teamsjef Thomas Faraas går inn i den siste løpshelgen for sesongen med en god følelse. 

 

– Følelsen er bra. Vi går på med friskt mot og med de samme ambisjonene som før, forteller teamsjef Thomas Faraas. 

 

Siden det norske teamet er helt nye i mesterskapet er hver bane en ny opplevelse med tilhørende utfordringer. Følgelig er også den første sesongen et læreår, og det viktigste er å se progresjon. 

 

– Plasseringsmessig har vi jo ikke noen store mål. Det blir jo liksom der det blir. Det som er viktig er progresjonen, sier Faraas.
 

Over 60 biler

I mesterskapet som er anerkjent som verdens største merkecup kjører man med helt like biler, og det er derfor små marginer som skiller topp og bunn. En utfordring blir også å plassere seg riktig ute på banen under kvalifiseringene, men Knut Eirik Knudsen er optimistisk.

 

– Vi ser frem mot siste løpshelg og skal avslutte sesongen på topp. Paul Ricard virker som en spennende bane hvor slipstream kommer til å spille en stor rolle, noe som gjør at kvalifiseringene kan bli vanskelige. Men vi har troa på at vi endelig skal få til de også, sier Knut Eirik Knudsen. 

 

Felix Heiberg er innstilt på å dra med seg mest mulig lærdom fra sesongens siste løpshelg. 

 

– Vi må jobbe på for å fylle opp banken med litt mer informasjon før vi går inn i vinteren og begynner å jobbe mot neste sesong. Vi vil ha bedre resultater og da må vi jobbe for det, forteller Felix Heiberg. 

 

Totalt er over 60 biler påmeldt til løpene i Frankrike. Det ser Heiberg på som en positiv faktor, men også som en utfordring. 

 

– Det sier jo litt. Det er en stor serie. Også er det jo gøy da, men det er samtidig ikke gøy, for de andre er som regel veldig gode de også!

 

Løpene kan sees på YouTube-kanalen Renault Clio Series. 

 

Tidsskjema:

Fredag:

Trening 1 – 11:50

Trening 2 – 17:15

 

Lørdag: 

Kvalifisering – 11:05

Løp 1 – 16:40

 

Søndag: 

Kvalifisering – 10:50

Løp 2 – 17:15