7. plass til Pål Varhaug i Belgia

vallelunga_2_510.jpgPål Varhaug (16) kjørte inn til 7. plass i den andre av de to finalene i helgens åpningsrunde i Europacupen i Formel Renault 2.0 på Spa Francorchamps i Belgia.

Pål Varhaug kom fra sin debut i det knallharde selskapet i Europacupen på en god måte. Det var riktignok en helg der det gikk litt opp og ned for racing-talentet fra Gjesdal.

Under kvalifiseringen på lørdag sikret Varhaug seg henholdsvis 9. og 11. startspor i de to finalene. Da første finale startet lørdag ettermiddag stoppet motoren på hans bil, og mens han måtte starte på nytt reiste alle konkurrentene fra ham. Men Varhaug gjorde en mesterlig opphenting. Allerede etter første runde var han oppe på 23. plass av de 44 førerne. Deretter fortsatt han i samme stil og endte opp med 14. plass.

En utrolig sterk prestasjon tatt starten i betraktning, og det var uten tvil Pål Varhaug som stod for underholdningen i løpet og som skaffet seg flest nye fans på den kjente formel 1-banen i Belgia.

I den andre finalen, som ble kjørt på søndag formiddag, starter Varhaug fra 11. startspor. Etter første rund var han oppe på 10. plass, og da løpet var i mål var han på 7. plass.

Det var henholdsvis Daniel Ricciardo fra Australia og Paul Meijer fra Nederland som vant de to løpene på Spa-Francorchamps.

Pål Varhaug vant Norges Bilsportforbunds konkurranse Bilsporttalentet i fjor, og han er også en av tre utøvere i NBFs elitegruppe i år.

Neste løp for Varhaug er andre runde i det italienske mesterskapet som kjører på Brno i Tsjekkia, 24.-25. mai.