NM-åpning i rallycross

vinnere-bergen.jpgTommy Tesdal, Ole Håbjørg og Per Jørgensveen ble de tre vinnerne da årets første NM-runde i rallycross for supernasjonal ble kjørt i Bergen i helgen.

Tommy Tesdal fra NMK Kvinesdal vant supernasjonal inntil 1600 ccm med sin Opel Corsa. Han ble fulgt av Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i Citroën Saxo og Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus i Peugeot 206. EM-leder Andreas Bakkerud fra NMK Bergen ble henvist til 4. plass.

I supernasjonal 1600-2000 ccm ble det seier til Ole Håbjørg fra NAF Trøndelag i en BMW. Henning Nyberg fra NMK Gardermoen tok andreplass i sin Mazda RX7, mens unge Christian Sandmo fra NMK Drammen tok tredjeplassen i sin Opel Kadett.

I klassen over 2000 ccm ble det seier til Per Jørgensveen fra NMK Fluberg i Volvo 240. Han vant foran Stian Haugan fra KNA Telemark i Citroën Xsara. På tredjeplass fulgte fjorårsmester Terje Morstad fra NMK Gardermoen i BMW M3.
Det ble også kjørt norgescuprunde i rallycross nasjonal på Eikås Motorsenter i Bergen i helgen. I klassen inntil 2400 ccm ble det seier til Jonny Brådli fra NMK Egersund i Ford Escort. I klassen over 2400 var det Alf Kolbjørn Owren fra NAF Gjøvik i en Volvo 940 som gikk til topps.

Rallycross junior var med sin gjesteklasse i løpet og her var det Hans Anders Brænden fra NMK Hadeland som vant i en Toyota Starlet.