15. plass til Tomas Eidjord i Italia

eidjord_portrett_500.jpgGokartføreren Tomas Eidjord (16) kjørte inn til 15. plass i klassen KF1 i helgens runde i World Series Karting (WSK) i Lonato i Italia.

-Jeg var rimelig godt fornøyd med plasseringen til slutt. Vi slet hardt med å få stilt inn chassiet riktig på banen. Det var varmt og veldig godt feste, kan Tomas Eidjord fortelle. Han kjører for det nederlandske teamet PDB Racing.

Under tidskvalifiseringen kjørte Eidjord inn til 26. beste tid, etter å ha slitt med chassiet på sin kart. I første innledende heat ble det 17. plass, noe han var mer fornøyd med. Foran andre heat gjorde man en del justeringer på karten, og det hjalp ikke. Da ble det 19. plass.

I prefinalen startet Eidjord fra 28. startspor, og kom til mål på 23. plass. Dermed hadde han også 23. startspor i finalen, men der klarte han altså å avansere til 15. plass i mål.

Det var 45 førere med i KF1, som er kartsportens toppklasse, i dette løpet.

Tomas Eidjord tilhører elitegruppen i Norges Bilsportforbund, og skal delta i en rekke internasjonale løp i kartsportens «Keiserklasse» KF1, i årets sesong. Neste løp er i Tyskland om to uker, men før det skal Eidjord også gjennom en test i Belgia neste helg.