Enerberg vant på Lånke

Lars Øivind Enerberg kjørte sin første EM-runde for året, og det endte med seier på Lånkebanen. Fjorårets Europamester viste at han fortsatt kan hamle opp med hele europaeliten, selv om årets sesong er blitt redusert.

Det det så lenge lyst ut for de norske farger, men det ble til slutt bare Enerberg av de norske førerne som var på seierspallen da den norske EM-runden ble kjørt på Lånkebanen. I Super Cars ble Mats Lysen vår beste med femteplass. I Super 1600 ledet Andreas Bakkerud til det var en runde igjken av finalen, men da punkterte han og endte på 6. plass. I Touring Cars derimot kom helgens norske seier med Lars Øivind Enerberg, mens Henning Nyberg kjørte inn til 4. plass.

Sammenlagt i EM holder Andreas Bakkerud sin ledelse. Det var opprinnelig danske Ulrik Linnemann som kjørte først over mål i denne klassen, men han fikk senere en straff av juryen og dermed ble det russisk seier til Ildar Rakhmatullin, mens Linnemann fikk andreplassen.

I Super Cars ligger Alexander Hvaal fortsatt på 3. plass sammenlagt etter helgens runde. Han endte på 6. plass etter å ha mistet servostyringen i finalen på Lånke. Også Daniel Holten var i A-finalen i sin innleide Volvo C30, og endte på 8. plass. Vinner ble amerikanske Tanner Foust, fulgt av Liam Doran fra Storbritannia og russiske Timur Timerzyanov.

I Touring Cars var det irske Derek Tohill som tok ledelsen i A-finalen, men da alle hadde gjort unna alternativsporet var det Lars Øivind Enerberg som kunne krysse mållinjen først. Enerberg stiller også på Höljes i Sverige til helgen, og kanskje i EM-finalen i Tyskland til høsten.
NAF Motorsport Trøndelag sto for et perfekt gjennomført arrangement på Lånkebanen. Til og med værgudene var med, og hele EM-festen ble avviklet i strålende sol og rundt 20 varmegrader. Drøye 5 000 tilskuere var også på plass på Lånke.