Aabol på pallen både i NEZ og Sverige

STCC-final Mantorp Park
Den siste runden av både det nord europeiske (NEZ) og svenske mesterskapet i Formel Renault 1.6 ble kjørt på Mantorp Park i Sverige i helgen. Løpene samlet førere fra 5 nasjoner og ble kjørt sammen med STCC foran tusenvis av tilskuere.

Kevin Aabol fikk en langt fra optimal oppladning til helgen grunnet sykdom. Med konkurrenter like bak seg i mesterskapssammendraget, måtte han kjempe for å beholde 2. plassen. På treningen så det ikke lyst ut, med kun en 7. tid.

Enderinger ble gjort på bilen til kvalifiseringen, men igjen ble det stang ut. Bilen var langt fra optimal, og med bremseproblemer i tillegg ble det ikke lett å sette en god tid. Det holdt bare til en 9. tid og dermed start fra 9. spor i den første finalen.

Etter en kaotisk start på finalen, med tur på gresset for å unngå konkurrenter, overopphetet motor og hard fighting ble luken opp til teten fort stor. Etter å ha kjempet seg løs fra de andre ble jakten på teten tatt opp, men det ble for langt. Kevin endte på 8. plass, men satte 5. beste tid og kunne dermed starte fra 5. spor i den andre finalen. Samtidig ble avstanden ned til de bak i mesterskapet over halvert.

–        Etter den harde starten ble det vanskelig å hente seg inn igjen. Jeg hadde farten til å henge med der oppe, men avstanden ble for stor. Sa en skuffet Kevin etter den første finalen.

Kevin fikk en svært god start på den andre finalen og var raskt oppe på 3. plass. Etter en lang fight om 3. plass kom sikkerhetsbilen ut da en bil kjørte av banen. Med kun en gjenstående runde gikk sikkerhetsbilen inn igjen, og fighten fortsatte. Kevin gjorde alt han kunne for å holde 3. plassen, men framdekkene var helt nedkjørt, og han måtte se en konkurrent passere.

–        – Det var veldig surt å se pallplassen i løpet glippe helt på slutten, men nå er jeg mest av alt utrolig fornøyd med at jeg har sikret 2. plassen i det svenske mesterskapet og 3. plass i NEZ mesterskapet. Når man ser på de store teamene vi kjemper mot, så er vi som er et lite familieteam veldig stolte over hva vi har oppnådd. Sa en svært glad Kevin etter den siste finalen.

Selv om sesongen i Formel Renault 1.6 nå er over, så er Kevin langt ifra ferdig med kjøring for i år. Som premie for 2. plassen i mesterskapet vinner han en test i Formel Renault 2.0 på Jerez banen i Spania i oktober. Etter alt å dømme blir det også testing i USA senere på året.