Aasen gleder seg til første grusrally i Fiesta R5

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2016 -WRC Portugal (POR) -  WRC 19/05/2016 to 22/05/2016 - PHOTO :  @World

Nye utfordringer venter den norske duoen, Marius Aasen og kartleser Veronica Engan, som denne helgen deltar i den 50. utgaven av Rally de Portugal med en Fiesta R5 for første gang. Som en del av fjorårets premie i DDFT-cupen, er de klare for runde to av deres VM-sesong.

Fjorårets vinnere av VM-serien Drive DMACK Fiesta Trophy, Marius Aasen og Veronica Engan er tilbake i Portugal der de startet sitt første løpt i serien. Mye har skjedd siden de avsluttet med en andreplass i det første løpet av serien i Rally de Portugal 2015, hvor de kjørte med identiske biler av typen Fiesta R2 gjennom hele sesongen.

I år har de flyttet opp til WRC 2-klassen som en del av deres DDFT-premie, og nå er det Rally Portgaul som står for tur. Duoen har ikke konkurrert siden Rally Sverige i februar tidligere i år, så det å kunne kjøre 368 kilometer med fart på en blanding av raske, sandete og tekniske veier i Rally de Portugal blir spennende for duoen.

– Jeg ser virkelig frem til rallyet og til å konkurrere igjen som vi ikke har gjort siden februar. Dette er også mitt første grusrally i en Fiesta R5, så vi har mye å lære denne helgen, sier rallysjåfør Marius Aasen.

Torsdag kveld starter rallyet med en seremoniell start i Guimarães, så skal de kjøre en kort superspesialetappe på 3.36km i Lousada. Fredag flytter rallyet seg nordover og der skal tre etapper to ganger nær den spanske grensen, før dagen avsluttes med den nye spesialatappen i gatene i byen Port. Lørdag kjøres prøvene øst for byen Porto, mens søndag avsluttes løpet med den legendariske etappen, Fafe, som også blir kjørt som Power Stage.

– Dette blir den fjerde gangen jeg kjører her i Portugal, men siden de flyttet rallyet nordover i fjor er etappene fortsatt ganske nye for meg. Jeg husker hvor røffe veiene ble i fjor, og vi måtte være veldig forsiktige i R2-bilen. Så dette løpet vil bli som nytt for oss – selv om det er identiske prøver som i fjor. Vi hadde en god test på mandag, og shakedown tidligere i dag gikk også ok – så vi har en god følelse for løpet. Jeg gleder meg til å start, avslutter Aasen.