Aasen kjører for internasjonal triumf

AUTOMOBILE: WRC RallyRACC Catalunya SPAIN - WRC -22/10/2015
Den norske duoen Marius Aasen og kartleser Veronica Engan har ledet Drive Dmack Fiesta Trophy siden den andre runden i Polen tidligere i år. Nå skal det hele avgjøres i den siste runden i cupen i VM-runden Rally Spania.

Tidligere denne måneden vant den 23 år gamle Hønefoss-gutten norgesmesterskapet i rally i hans rallyklasse. Nå skal han kjøre for å fullføre hans hovedmål for 2015-sesongen: å vinne Drive DMACK Fiesta Throphy og toppremien – en full sesong i mesterskapet, WRC 2 i 2016 med en Ford Fiesta R5 i regi av DMACK.
Før de kan senke skuldrene søndag ettermiddag må den norske duoen kjøre om topplassering i Rally Spanias første og siste dag. Dette er fordi rally er på blandet underlag (grus og asfalt), og det teller som to runder i DDFT.

Rally Spania starter torsdag kveld med en gate-etappe i Montjuïc i Barcelona, ​​før de returnerer til rallybasen i Salou. Fredag morgen starter de med åtte grus-etapper, hvor de skal kjøre hele dagen uten service mellom etappene. Fredag kveld blir bilene bygget om til asfalt-biler for at de skal kjøre på asfalt-etapper lørdag og søndag.
– I 2013 kom vi på andreplass i Junior WRC her i Spania med nesten samme bil. Dette året håper jeg vi kan avslutte med seier. Vi har jobbet godt i år for å nå våre mål og jeg har en veldig god følelse nå. Men først må vi kjøre 23 raske og svingete etapper med grus og asfalt. Forhåpentligvis vil vi avslutte godt og vinne cupen til slutt. Gjør vi det – går drømmen min om å kjøre R5 og WRC2 i oppfyllelse, sier en spent Marius Aasen.

 

Poengstilling Drive DMACK Fiesta Trophy etter runde 4

1 Marius Aasen/Veronica Engan 87

2 Max Vatanen/Jacques-Julien Renucci 82

3 Tom Cave/Craig Parry 70

4 Ghislain de Mevius/Johan Jalet 61

5 Mats van den Brand/Martijn Wydaeghe 38

6 Kevin van Deijne/Harmen Scholtalbers 34

7 Gus Greensmith/Elliott Edmondson 25

8 Will Hudson/Alex Gelsomino 12

9 Nil Solans/Miguel Ibanez 0

10 Edoardo Bresolin/Rudy Pollet 0

11 Nicolas Amiouni/Joseph Matar 0