Aasen kjører for topp-plassering i Finland

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - POLAND RALLY
Førstkommende helg vil rallysjåfør Marius Aasen (22) kjempe om en pallplass i Drive DMACK Fiesta Trophy (DDFT) i Rally Finland. Nå har han lagt all uflaksen fra forrige løp bak seg.

 

Som eneste nordmann i DDFT, holdt Aasen et høyt tempo i Rally Polen som han deltok i tidligere denne måneden. Maks uflaks satte han ut av muligheten for å kjempe om seier i DDFT, og nå er han revansjesugen på topp-plassering i nytt WRC-løp. Han er klar til å ta fatt på et av hans favorittløp i DDFT-kalenderen, Neste Oil Rally Finland.

 

– Jeg ser virkelig frem til å starte rallyet senere i dag, og jeg liker veiene i Finland godt. Farten er ekstrem høy, og det er derfor lite rom for feil. I fjor deltok jeg i Junior WRC hvor dette løpet inngikk, så jeg har noe erfaring fra tidligere – men det er også mange nye etapper i år for meg. Jeg føler meg også tryggere og sikrere med bilen nå, sier en sprudlende Marius Aasen.

 

Raske veier med usynlige fullfart-svinger, store krøn og hopp kommer til å bli en av mange utfordringer for deltakerne i Rally Finland. Aasen er godt forberedt på dette.

 

– Jeg kjører alltid for seier, men målet denne gangen er en pallplassering. Det er viktig for oss i sammendraget og også vinne flere etapper underveis i løpet. Klarer vi det, vil jeg være fornøyd med resultatet! Jeg føler meg godt forberedt og oppladingen til dette løpet har vært god, forklarer Aasen som har hatt noen fine testdager i Norge før han ankom Finland.

 

Løpet starter i ettermiddag fra arrangørbyen Jyväskylä. Aasen med hans kvinnelige kartleser Marlene Engan skal over fire dager igjennom 26 fartsetapper på tilsammen 360 kilometer. Fredag blir den lengste dagen hvor prøvene går rundt Jämsä, mens på lørdag kjøres noen av de klassiske finske etappene, før de kjører i mål søndag ettermiddag.