Aasen klar for kampen om NM-tittelen

Sigdal_Aasen_SS4
Til lørdag stiller Marius Aasen og kartleser Marlene Engan til start i årets første runde i Norgesmesterskapet i rally, Rally Hadeland. Til sammen skal det kjøres syv NM-runder i 2013, og skal det bli NM-gull på Aasen må det gasses fra første meter.

 

– Forrige helg da vi kjørte Sigdalsrally, så vi hvordan vi lå an i forhold til de andre deltagerne og jeg har stor tro på at vi kan være med å kjempe om seieren allerede nå til helgen, sier Marius Aasen fra NAF Motorsport Asker og Bærum.

 

Aasen forsetter i år med sin Ford Fiesta ST, og slik som i fjor er NM-klassen for tohjulsdrevne biler delt opp i to. I den klassen Aasen kjører, er det færre deltagere, noe som gjør at det blir vanskelige å ta poeng.

 

– Siden det ikke er mange deltagere i min klasse, får jeg ikke fult opp med NM-poeng i klassen vår. Det gjør at vi er nødt til å komme foran de andre tohjulstrekkerne på totallista nesten hver gang, forklarer Aasen.

 

100 biler til start

Rally Hadeland vil ha start og målgang i Gran sentrum, og vil gå i traktene rundt. Til start i løpet stiller det 100 biler og de skal gjennom syv fartsetapper på litt over 10 mil med fullfart før de kjører i mål lørdag ettermiddag.

 

– Dette løpet er nære mine trakter på Hønefoss, så jeg føler at dette er mitt hjemmeløp. Vi er klare for en skikkelig fight og jeg gleder meg til å kjøre på gromme veier på Hadeland, sier Marius Aasen.