Aasen klar for nye utfordringer i Finland

M_Aasen_13_juli
Etter en liten pause i Junior World Rally Championship er Marius Aasen og Marlene Engan klare for sesongens store høydepunkt, Neste Oil Rally Finland, som også er årets tredje løp i Junior WRC.

 

– Vi har lenge gledet oss til Rally Finland, og endelig er vi her. Dette er det løpet i Junior WRC som er mest likt våre egne veier i Norge, selv om det også er store forskjeller. Her har man egentlig det meste, alt fra gigantiske hopp til trange partier, og ikke minst de veldig raske partiene, forklarer Marius Aasen.

 

Rallyet er helt nytt for duoen

To av tre gjennomkjøringsdager er fullført for duoen og nå har de virkelig fått føle på hvordan de finske veiene er. Med hastigheter opp mot maksimalt av hva bilen kan klare, mange hopp i sving og ikke minst så store hopp som man kan sammenligne med ”bigjump” i slalåmbakken, blir dette helt nye utfordring for den norske duoen.

 

– Gjennomkjøringen her i Finland går bra. Det er ganske krevende å skrive noter, da det er mye informasjon som må ned på papiret. Med alle hopp og løft som er i sving, er det lite som skal til som kan medføre store feil, forklare Aasen som så langt er godt fornøyd med sine egne noter.

 

Klar taktikk for løpet

På onsdag er det tett opplegg for duoen med gjennomkjøring og en liten test, før løpet starter torsdag formiddag.

 

Rally Finland har base i byen Jyväskylä, og alle prøvene vil gå i området rundt byen.

Løpet avsluttes for juniorene etter halvkjørt lørdag, og da har de vært igjennom 19 spesialprøver på tilsammen 259,11km.

 

Etter en litt uheldig start på Junior WRC-sesongen, er Aasen og Engan nå godt forberedt og har taktikken helt klar for løpet.

 

– Vi har forberedt oss så godt vi kan, og hatt noen gode dager med test uken før vi reiste hit. Vi må tenke på mesterskapet og komme oss trygt igjennom til mål, slik at vi sanker mest mulig erfaring. Jeg begynner også nå og få bilen litt mer inn i kroppen, og føler at ting begynner å flyte bra, avslutter en smilende Marius Aasen.