Aasen med høy fart i Polen

M_Aasen_14_POL
Rallysjåfør Marius Aasen viste sterk utvikling i VM-runden Rally Polen sist helg. Lenge kjempet han om pallplassering i Drive Dmack Fiesta Throphy (DDFT), men under løpets tredje dag ble han tvunget til å bryte da en annen rallybil sto midt i hans kjørebane. Aasen fortsatte under superrally-reglene, og avsluttet rallyet med strekkeseier.

 

Den norske duoen Marius Aasen (22) og Marlene Engan (26) fikk farten opp på de polske veiene etter å ha startet rallyet med nesten ingen lyd den første dagen. En ny hjelm til Aasen ble redningen til dag to, og de kunne begynne å kjempe tilbake viktige sekunder i DDFT.

 

– Vi viste at det var raske veier i Polen, og at det kom til å gå veldig fort. Vi hadde bestemt oss for å være med å kjempe i toppen, og da lydproblemene ble fikset – kom også de gode tidene, sier 22-åringen.

 

Etter dag to klatret de oppover på resultatlisten, og startet dag tre med bare noen få sekunder opp til tredjeplassen som ble holdt av spanske José Suárez.

 

Dramatikk for duoen inne på en fartsetappe
På løpets lengste og mest krevende prøve SS 14 på 35 kilometer, ruller Suárez ut av veien etter bare en mil. Aasen, som var den neste bilen på veien, kolliderer med spanjolen da han prøver å komme seg opp på veien igjen. Aasen blir stående uskyldig med en bil som ikke kunne kjøres videre.

 

– Vi fikk ingen advarsel, verken fra teamet som hadde kjørt av veien eller vakten på stedet – som i dette tilfelle skulle varslet oss, men i stedet hjalp Suarez og vi krasjer inn i de. Svingen var en rask sving som ble krappere, og jeg hadde girt ned til tredjegir da jeg plutselig ser Suarez foran meg. Jeg dro i brekket så jeg ikke skulle kjøre rett inn i bilen, og traff de sidelengs. Dessverre bøyde vi flere vitale deler i forstillingen i sammenstøtet, og vi ble tvunget til å bryte på grunn av han. Maks uflaks, forteller Aasen.

 

– Der og da var det et nederlag å bryte på denne måten, men jeg bestemte meg for at det ikke skulle sette noen stopper. Vi fortsatte Rally Polen under superrally-reglene, og fikk med oss en strekkeseier den siste dagen. Denne helgen holdt vi et høyt tempo, og jeg er fornøyd med vår egen innsats. Fra fredag og til vi var i mål var vi blant de tre beste i DDFT på hver eneste etappe. Jeg klarer nesten ikke vente på Rally Finland om en måned, avslutter Aasen.