Aasen og Engan kjører Drive DMACK cup i VM

M_Aasen_14_mar
Om to dager er det klart for rally-VM i Portugal, med rallysjåfør Marius Aasen og kartleser Marlene Engan på startlisten. For bare to uker siden ble det klart at de skal delta i Drive DMACK Fiesta Trophy, en cup som følger verdensmesterskapet i rally.

 

Aasen og Engan avsluttet VM-sesongen i fjor med andreplass i junior-VM i rally Spania. Nå skal de delta i VM med samme bil, men i en annen cup.

 

– Drive DMACK Fiesta Trophy kjøres på samme grunnlag som junior-VM i fjor. Vi er 12 team som skal kjøre samme type bil, en Ford Fiesta R2, hvor alle skal kjøre på Dmack-dekk. Cupen er driftet av M-sport og inngår i fem VM-løp. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg helt enormt mye, forteller Marius Aasen.

 

Kjemper om pris verdt millioner

Premien duoen har muligheten til å vinne, er syv VM-løp i WRC2-klassen i en Ford Fiesta R5 i sesongen 2015.

 

– Foreløpig skal vi kun kjøre de to første løpene i cupen, men klarer vi å få inn nok penger i løpet av året – går vi for full sesong. Vi vet at tempoet er der, og vi har mulighet til å vinne hele cupen. Målet for årets første VM-runde er pallplassering. Det er et realistisk mål, men rally Portugal er også et røft løp, og det er en tøff klasse, sier 22-åringen.

 

Møter igjen gamle rivaler

Tre av deltakerne som deltok i junior-VM i fjor, kjører også i år i Drive DMACK Fiesta Trophy. Det er Yeray Lemes og Jose Suarez fra Spania, og Sander Pärn fra Estland.

 

– Det er flere veldig gode sjåfører med i cupen, og i år er det også fri aldersgrense. Det blir spennende å se hvordan nivået er når vi kommer i gang med første ordentlig prøve fredag morgen, sier rallysjåføren.

 

Rally Portugal starter torsdag ettermiddag med en kort publikumsprøve på asfalt, midt i hovedstaden av Lisboa. Fredag morgen er de tilbake i feriebyen Faro ved Algarvekysten, hvor de resterende 15 prøvene skal kjøres i området rundt. Løpet avsluttes søndag ettermiddag med målgang på Algarve stadion.

 

Dette er i Drive DMACK Fiesta Trophy 2014:

Rally Portugal, 3. – 6. april

Rally Polen, 26. – 29. juni

Rally Finland, 31. juli – 3. august

Rally Tyskland, 22. – 24. august

Rally Spania, 24. – 26. oktober