Aasen sesongåpner i Sigdalsrally

M_Aasen_600
Det er nytt år og nye muligheter for Hønefossgutten Marius Aasen og kartleser Marlene Engan. 2013 blir et krevende år for de begge med frisk satsing på både norgesmesterskap og Junior verdensmesterskap i rally. – Faller de siste brikkene på plass, blir det full satsing på begge deler, sier Marius Aasen stolt.

 

Det ligger mange timer bak en slik satsing på et så høyt nivå som Aasen har lagt seg på, og han er ikke i tvil om hva som er drømmen.

 

– Jeg har drevet med motorsport hele livet, og har hele veien satt meg store delmål. For å lykkes må man ha noe ekstra og strekke seg etter, og selv om det betyr hardt arbeid – får jeg mye glede igjen for det, forteller Aasen.

 

Vil gi gass fra første meter

Denne helgen sesongåpner duoen i Sigdalsrally med deres forhjulsdrevne Ford Fiesta ST. Løpet har i tidligere år hatt NM-status, men er i år kun et nasjonalt løp med fem fartsetapper på litt over 6,6 mil.

 

– Det har blitt mye skruing de siste dagene, og lite med test da vi fikk girkassen tilbake fra overhaling denne uken, og motoren tilbake fra overhalling for litt over en uke siden. Men det betyr ikke at vi ikke skal gi gass. Vi avsluttet fjorårets sesong med tre klasseseiere på rad, og vi håper på å kunne fortsette på den gullrekka, smiler Aasen.

 

Vil til utlandet

Selv om norgesmesterskapet i rally står høyt i fokus hos Aasen, har ønske om å kjøre i utlandet blitt bare enda sterkere. Derfor satser han alle kortene i år på å få til å kjøre FIA Junior Championship (Junior VM), et internasjonalt mesterskap i rally.

 

– Da vi så at Junior VM kom tilbake, var ikke valget vanskelig. Her vil alle stille på lik linje med en forhjulsdrevet Ford Fiesta R2. Det er også mye av grunnen til at vi har valgt å fortsette med vår Fiesta ST her i Norge, sier Aasen.

 

– Nå gleder vi oss til skikkelig konkurranse igjen på gromme veier i Sigdal, avslutter Marius Aasen.