Aasen sikret ny NM-seier

M_Aasen_15_finnskogMarius Aasen leder NM-klassen for tohjulstrekkerne etter å ha kjørt inn til sesongens tredje strake seier under Rally Finnskog. Aasens kartleser, regjerende norgesmester Veronica Engan, leder også NM for kartlesere.

 

Rally Finnskog hadde base og service på travbanen i Kongsvinger, mens store deler av løpet ble kjørt i området rundt Finnskogen.

 

– Vi har hatt en kjempehelg. Det har vært perfekte forhold ute på skogen med høye brøytekanter, og det var bare å kjøre på, sier Marius Aasen.

 

NAF sjåføren Aasen viste fra første meter at denne seieren skulle han ha. På løpets nest lengste prøve, Kongshov 2, på 2,3 mil kjørte han inn til en femteplass totalt blant det sterke startfeltet.

 

– Vi har satt mange gode strekketider i helgen, og vi kjemper hardt for hvert tiendels sekund. Med vår forhjulstrekker er vi helt avhengig av å ha mest mulig fart ut av svingene, slik at vi ikke taper så alt for mye på langstrekkene. De gode tidene gir meg ekstra mot til stå på, forteller Aasen.

 

Ikke bare leder Aasen NM for tohjulstrekkerne, men hans kartleser har fått med seg gode poeng i NM-starten.

 

– Vi er jo to bilen, så det skulle bare mangle at ikke kartleserne også får litt oppmerksomhet. Det er veldig gøy å se at Veronica nå leder NM for kartleserne. Målet vårt er at vi begge står igjen som norgesmestere når sesongen er over, men det er langt igjen, og det er fortsatt mange mil som skal kjøres, konstaterer Aasen.

 

Før de retter snuta mot neste NM-løp i slutten av februar, skal det bli kjørt flere mil test for å komme godt forberedt til Numedalsrally.

 

Topp tre 2WD Rally Finnskog:

  1. Marius Aasen, Ford Fiesta R2
  2. Petter Rolfsen, Renault Twingo R2 + 2.39,9
  3. Thor Gunnar Hagen, Ford Fiesta R2, + 4.56,1

 

Topp tre NM-2WD:

  1. Marius Aasen, NAF Msp. Asker & Bær Ford Fiesta R2, 60
  2. Petter Rolfsen, NMK Modum & Sigdal Renault Twingo R2, 46
  3. Thor Gunnar Hagen, NMK Modum & Sigdal Ford Fiesta R2, 36

 

Foto: Robert Stormyrbakken