Aasen tilbake i rally-NM

M_Aasen_14_POR2
Til helgen er det klart for NM-runden, Aurskog-Høland rally og til start stiller Marius Aasen og kartleser Marlene Engan sterkt i 2WD-klassen. – Det er en glede å stille til start igjen, og jeg gleder meg til å ta fatt på prøvene, sier Marius Aasen.

 

Team Aasen måtte stå over årets første grusrally i Norge tidligere i våres, da problemene til Fiestaen de kjøpte i vinter oppsto og var umulig å løse. Dermed var de ute av gamet med tekniske problemer. Bilen ville rett og slett ikke gå.

 

22-åringen har jobbet beinhardt de siste månedene for å løse gåten, og først for en uke siden kunne han ta sin første kjøretur med bilen.

 

– Vi har vært hos en mengde eksperter som har sett på bilen, og fortsatt har ingen funnet feilen. Det har endt med nytt ledningsnett og ny hjerneboks – og bilen går som før. Det var en sann glede å høre bilen starte normalt, forteller en glad Aasen.

 

Nå er duoen klare for fight i Aurskog-Høland rally, som i år er et todagers løp, før de retter snuta mot Polen og VM-rally.

 

– Dette løpet er et perfekt oppvarmingsløp for oss når vi skal kjøre Drive DMACK cup igjen om bare en uke. Ettersom vi har gått glipp av flere viktige poeng i NM i år, velger vi å ha all fokus på DMACK-cupen. Uansett er konkurranse konkurranse og vi skal selvsagt kjøre om seier, sier Aasen.

 

Aurskog-Høland rally kjøres i gang fredag kveld fra rallysentrum på Eidsverket på Bjørkelangen, og de skal kjøre til sammen 10 fartetapper på 7,5 mil før de kjører i mål lørdag ettermiddag.