Aasen: – Vi er raskest når bilen går!

M_Aasen 14_finns
Fredag 21. februar startet todagers løpet Rally Finnskog hvor Marius Aasen og Marlene Engan tok kommandoen fra første meter i 2WD-klassen. Etter to prøver i mørket ledet de med over 24 sekunder. – Dessverre stoppet bilen på vei ned til service, og vi har fortsatt ikke funnet ut hva feilen er. Utrolig skuffende, sier Marius Aasen.

 

22-åringen stilte til start med mengder av selvtillit i den tredje og siste NM-runden på snø, Rally Finnskog. Problemene skulle imidlertid oppstå allerede i forkant av løpet.

 

– Vi skulle ha en todagers test forrige helg, og allerede da vi kjørte bilen av hengeren merket jeg at noe var galt. Bare etter noen meter stoppet bilen, og jeg har stått med hodet ned i motorrommet hver dag i en uke. Onsdag kveld fikk vi ny ECU (hjerneboks), og torsdag fikk vi endelig bilen til å fungere igjen, forteller Aasen.

 

Det ble kjørt en liten test kvelden før Rally Finnskog og alt fungerte som det skulle slik at duoen kunne stille til start i løpet. Men kun etter to prøver fredag kveld, var de samme problemene tilbake.

 

Raskeste 2WD og nr. 9 totalt av 92 biler

– Det er utrolig kjedelig å bryte på denne måten, når vi ser at tidene er veldig bra og ting fungerer nesten perfekt. Vi kjørte helt vårt eget tempo, og ble overrasket over tiden da vi kom i mål på SS2 som var på 26,85 km. Da så vi at vi hadde vunnet prøven med 15,5 sekunder til Steve Røkland, sier Aasen.

 

Gleden var kortvarig for kun etter noen hundre meter etter mål stoppet bilen på nytt. Bilen ble brakt ned til service for superrally, men dessverre måtte duoen kaste inn håndkle da det ikke var mulig å finne ut av feilen.

 

Stang ut

– Vi har hatt veldig mye motgang denne vinteren, men i skyggen av all motgangen har vi også gjort store fremskritt. Vi har vært raskest i hele vinter, men har vært utrolig uheldige og hatt mye motgang. Nå må vi jobbe hardt for å få på plass en plan for resten av sesongen. Vi henger ikke med hodet av den grunn, sier Aasen og legger til – det er i motgang man blir sterkere!

 

Foto: Martin Otterstad