Aaserud kjører bakkeløp i Tyskland

T_E_Aaserud_13
Tom Einar Aaserud deltar med sin Volvo S40 16V E85 når det kjøres EM-runde i det berømte «Osnabrücker ADAC Bergrennen». Det er den 46.gangen løpet dette internasjonale arrangeres. Tom Einar deltar i klasse 51, over 2000 ccm. Det blir sterk konkurranse i klassen.

 

Det er mange år siden noen nordmann sist gang startet i bakkeløp i Sentral-Europa! Tom Einar Aaserud kjører en Volvo S40, og vil dermed bli godt kjent de kjente bakketrasèene i Tyskland.

Det må legges til at dette er et av flere bakkeløp som foregår i helt naturlige omgivelser og traseer, uten ekstra hindringer og høyballer utplassert i veien slik vi ser her hjemme. Tom Einar sier at det har vært et stort savn i Norge at man ikke får muligheten til å kjøre slike traseerTom Einar har vært aktiv innen rallycross og bakkeløp siden 1984, og har en lang og god merittliste. Mange husker nok også Ford RS500 Cosworth’n, fra rallycross og EM-runder til deltagelser i bakkeløp.

Det har lenge vært Tom Einar’s drøm å delta i Osnabrücker Berrennen, og nå skal denne drømmen gå i oppfyllelse! Førstkommende helg 3.-4. august går det prestigefylte løpet der toppen av eliten møtes. «Osnabrücker Bergrennen» er kjent for sine nesten utallige klasser og varianter av alt fra historiske biler, formel-biler, touring, DTM, GT/GT3 m.fl.. Hele 33 klasser, og rundt 180 deltakere fra 11 nasjoner vil trekke mye publikum langs den 2.030 kilometer lange banen på «Uphöfener Mountain». Det er mange løp samtidig og mye å få med seg for den som vil ta seg en tur.

Førstkommende lørdag, 3.august starter treningen som består av fire omganger. Løpene går søndag.

All informasjon for den 46. Int. ADAC Bergrennen Osnabrück finnes på www.msc-osnabrueck.com

Neste løp deretter for Tom Einar Aaserud blir førstkommende NM-runde på Varna den 17/18.august.