Actionfylt for Bakkerud

a_bakkerud_16_10_2
Da Andreas Bakkerud passerte mållinjen til tredjeplass på Tyske Estering føltes det som en seier og en lettelse. Girspaken var knekt, og bilen var så fylt med røyk at Bakkerud måtte i ambulansen for å få oksygen og en sjekk etterpå.

 

– Det ble litt heftig i finalen ja, så å ta med seg en pallplass hjem føles utrolig godt. Vi jobbet for den igjennom røyk og tårer, forteller Bakkerud leende.

Den tyske runden på Estering er kjent for mye action, og slik ble det også denne helgen.
Ikke minst for Andreas Bakkerud: Lørdag preget vått føre og regn litt av resultatene, men Bakkerud kjørte smart og var i toppen. I fjerde innledende satt endelig en perfekt start, men det ble trangt i første sving og han ødela det ene bakhjulsopphenget. Bakkerud klarte allikevel å kjempe seg inn til heatseier med bare tre hjul på fire runder. – Det var heftig, og selv om det ikke gikk fort på klokka ble det vel bra TV, gliser Bakkerud.

Etter en tett og hard semi tok han seg til finalen hvor det ble enda mer action:
– Jeg fikk ødelagt eksosen allerede i semifinalen, og i finalen gjorde varmen fra eksosen at bilen ble fylt med røyk. Det ble helt forferdelig å både se og puste – og for å gjøre kaoset komplett knakk også girspaken allerede på tredje runde. Dermed ble det litt kjemping for å komme seg til mål på tredjeplass, forteller Bakkerud som ble tatt hånd om av ambulansen etter målgang. – Det så nok mer dramatisk ut enn det var, jeg følte meg raskt ganske bra etter litt friskluft.

Mattias Ekström sikret seg VM-tittelen denne helgen, men kampen om de to andre pallplassene er fortsatt åpen mellom Andreas Bakkerud, Johan Kristoffersen, Petter Solberg og Sebastien Loeb.

– Jeg ligger som nummer fire nå, med 11 poeng opp til Johan. I fjor tapte jeg tredjeplassen med et poeng til han i Argentina, så det er klart jeg er sulten på å revansjere det. Allikevel, alt kan skje der – og vi har nok ikke delt ut noen medaljer før vi ser målflagget i Argentina konkluderer Bakkerud.