Actionfylt start på NM i Rallycross

Første NM-runde ble arrangert av NMK Konsmo 11.-12. mai og det ble en spennende og actionfylt helg. Arrangøren viste nok en gang at de virkelig ønsker NM-sirkuset på sin bane og hadde lagt alt til rette for en fin helg, til og med regnværet gav seg før første start lørdag morgen og løpet gikk i strålende sol. Det er mange NM-poeng som deles ut i flere omganger under et løp og det ligger an til en spennende 2019-sesong. Konsmo er en teknisk krevende bane, og den krever også at man kjører med fornuft, spesielt i starten. En utfordrende første sving viste seg å være avgjørende flere ganger i løpet av helgen.

1600-klassen hadde en god blanding av erfarne førere og nykommere, og nettopp en av nykommerne viste seg frem fra første stund. Marius Solberg Hansen er bare 15 år og stilte i sitt første løp i Norge. Han kjempet hele tiden i toppen og endte til slutt på 6. plass etter stopp i A-finalen. Robin Bakke Andresen fra NMK Trøgstad var best etter innledende omganger foran Per Magne Svardal fra hjemmeklubben NMK Konsmo og Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus, og de var disse tre som skulle gjøre opp om pallplassene. Taraldsen kjørte en perfekt finale og kunne til slutt bestige det øverste trinnet på pallen foran Andresen og Svardal.

I klassen for 2000-biler var færrest i antall deltagere, men siden TouringCar er borte fra EM og det ikke ble noe RallyX Nordic for klassen var det et sterkt startfelt da alle nå prioriterer NM. Og de var absolutt med å prege løpet. Anders Bråten (NMK Hønefoss) måtte via B-finale men kvalifiserte seg til A-finale der og ble nummer 3. For det var to fra NMK Kvinesdal som var best i A-finalen, og Sigurd Erik Egeland vant foran Per Magne Røyrås.

Sander Engsvik ble Norgesmester i Bakkeløp tidligere i år. Broren Simen Engsvik, begge fra NMK Aremark,  viste denne helgen at han ikke ville være noe dårligere. Ennå er det langt frem til en NM-tittel men han la et godt grunnlag ved å være best etter innledende og vant også A-finalen. Det var Thomas Haagensen som tok starten og ledet de første rundene, men han fikk stopp etter 2 runder. Andreas Aarhaug fra NMK Støren måtte via B-finalen som han vant og kjørte inn til 2. plass i løpet foran Joakim Vestli fra KNA Oppland.

Som nevnt kan første sving på Konsmo være utfordrende, spesielt hvis ingen vil gi seg. Det skulle de to hjemmeførerne i klassen for de største bilene merke. Fredrik Ågedal og Kim Åvar Meland braket sammen i den første svingen og dermed var det duket for Hans-Jøran Østreng fra NMK Trøgstad. Han kom greit forbi disse to og kjørte inn til en klar seier i klassen. Robin Slåttekjær fra NMK Grenland har tatt steget opp i denne klassen etter flere gode resultater i 2400-klassen tidligere. Og det gikk ikke dårligere her enn at han ble nummer 2 foran Tor Henning Tisland fra NMK Konsmo.

De fleste som kommer på pallen er nok blide og fornøyde med resultatet, men det største smilet på pallen denne helgen stod Kristoffer Kalfoss fra KNA Solør Motorsport for. Han kom kom på 3. plass i A-finalen for Rallycross Junior og var særdeles fornøyd med det. Fornøyd var også Martin Stenberg fra NMK Hadeland som var raskere enn hjemmehåpet i klassen Trond Simen Larsen i finalen. Larsen var best etter innledende men Stenberg vant foran Larsen. Andrine Rafoss fra NMK Konsmo imponerte i sitt første løp i Rallycross Junior. Hun hadde ingen respekt for de mer erfarne førerne og var nummer 3 etter innledende omganger. Dessverre fikk hun stopp i finalen.

Neste NM runde går hos NMK Melhus på Bollandsmoen Motorsportsenter 1.-2. juni.