Ada Marie Hvaal kjører RX Academy

Larviks jenta Ada Marie Hvaal er klar for åpningsrunden i den helt nye RX Academy serien som denne helgen kjøres i finske Hyvinkää (27. mai). I 10 helt like Renault Clio Cup RX biler stiller førere fra hele verden til start for en tett og spennende fight om seieren.

Hvaal kommer fra en familie med et betydelig rallycross-engasjement og suksess i både Europa og Norge. Hun har erfaring fra blant klassen Super16000 i dansk, norsk og FIA EM mesterskap Universitetsstudenten Hvaal gjorde også sin Supercar-debut i RallyX Nordic Championship sist sesong. I tilegg til å kjøre sin Citroen C2 Super1600 i NM og EM løp denne sesongen, vil Hvaal
gjøre sin første tur til Finland denne uken for å delta i RX Academy sesongstarten.

Med Hvaals deltakelse i RX Academy er førere fra hele verden, og hele syv nasjonaliteter på startlisten til serien, som går over fem runder på en rekke klassiske rallycross baner i Finland, og som alle setter konkurrentenes ferdigheter på prøve.

«Jeg er glad for at Ada Marie er med oss i RX Academy denne helgen. Hun kommer fra et land med en fantastisk rallycross historie, og det er flott å ha vår første kvinnekonkurrent om bord også, sier leder av RX Academy, Jussi Pinomäki. «Jeg har sett Ada Marie kjører Super1600 biler før, og jeg er sikker på at hun vil imponere folk denne helgen. Vi er bare noen få dager unna det
første RX Academy-løp, og jeg er veldig stolt. Vi har førere fra hele verden som kommer sammen i Finland for å lære og oppleve verdens raskest voksende motorsport. »

10 sjåfører vil stiller i åpningsløpet RX Academy-arrangementet, og alle jakter på den gjeve første premien som er å kjøre gratis i 2018 FIA European Rallycross Championship for Super1600, eller muligheten til å få stor støtte til å konkurrere i FIA World Rallycross Championship-supportserien , RX2.

# 97 Ada Marie Hvaal (NOR)
Alder: 20
Karriere: Ada Marie begynte sin karriere i JRX Cup i 2012 og avsluttet sin første sesong med en
tredjeplass i mesterskapet. Siden har hun konkurrert i Super1600-klassen i det norske, danske
og europeiske mesterskapsarrangementer i en Citroen C2. Hvaal gjorde sin Supercar-debut i en
Eklund Motorsport Volkswagen Beetle i RallyX Nordic-serien i slutten av 2016-sesongen. I 2017
konkurrerer hun i full NM Super1600 og utvalgte runder i Euro RX.

Bekreftet RX Academy-førere 2017:
# 6 Samuli Vuorisalo (FIN)
# 7 Kalle Markkanen (FIN)
# 22 Sami-Matti Trogen (FIN)
# 24 Kristian Kiviniemi (FIN)
# 34 Melhem L. Abed (MEX)
# 37 Mario Bonfante Jr (USA)
# 46 Martins Lapins (LAT)
# 47 Jesse Kallio (FIN)
# 60 Jami Kalliomäki (FIN)
# 87 Troy Dowel (AUS)
# 96 Marat Knyazev (RUS)
# 97 Ada-Marie Hvaal (NOR)